Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Онлайн-події для дітей та молоді, що популяризують новітні технології

Третій рік поспіль Полтавська філія Суспільної служби України проводить навчання у межах ініціативи Meet and Code для учасників з Полтавської області. В цьому році всі події проводимо лише онлайн.
В суботу 25 вересня провели навчання для учнів 4-6-х класів ліцею у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області зі створення ігор, які вчать відповідальному ставленню до природи, бережному використанню ресурсів та збереженню Планети. Тренер Олександр Чабан під час онлайн тренінгу навчив школярів використовувати середовище програмування Scratch та консультував в процесі створення власної гри.

Діти з радістю та захопленням вчилися створювати прості та складні скрипти для ігор, інтерактивні історії, дівчата та хлопці обмінювалися враженнями та ідеями, вирішували разом, як правильно скласти алгоритми. Час від часу учасники випадали із загального чату, бо, на жаль, у сільській місцевості ще немає швидкісного інтернету, часом з’єднання нестійке. Самими стрес стійкими виявилися учні 5-Б класу Наконечний Єгор та Міщенко Марія у яких по завершенню роботи було готових цілих два проєкти для ігор, якими вони обов’язково поділяться під час уроків інформатики в ліцеї.
Ця подія відбулася у межах ініціативи Meet and Code, що фінансується корпорацією SAP та Федеральним міністерством внутрішніх справ Німеччини.
Продемонструвати, наскільки цікавим є цифровий світ та надихнути дітей і молодь на його вивчення – головна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP та Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини.
В жовтні ще плануємо провести семінар для молодих вчителів та студентів «Цифрові інструменти для візуалізації», де будемо навчати користуватися ментальними картами Mindomo, сервіcом Trello, онлайн-дошкою Padlet у процесі викладання, в тому числі дистанційного.
А учнів будемо вчити створювати власні сайти, блоги, веб-додатки з допомогою вільного програмного забезпечення WordPress.

Ганна Кіященко