Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Ефективність соціального замовлення залежить від міських рад

19 квітня 2011 року в залі засідань Полтавської міської ради відбувся круглий стіл Соціальне замовлення – механізм залучення потенціалу неурядових організацій до вирішення соціальних проблем територіальних громад.

Круглий стіл був організований Громадською радою при виконкомі Полтавської міської ради (голова Олексій Глушков) спільно з робочою групою проекту «Посилення громадянського суспільства через кордони для розвитку демократії (керівник Ганна Кіященко).

Read More

Європейський та український досвід громадянського суспільства

15 квітня на засіданні секретаріату Громадської ради при Полтавській обласній державній адміністрації Ганна Кіященко презентувала європейський досвід співпраці влади з громадянським суспільством. Навчальний візит до Брюсселю та Лондону делегації лідерів громадянського суспільства з України та Молдови та представників місцевої влади відбувся з 27 лютого по 5 березня 2011 року в рамках проекту «Посилення громадянського суспільства через кордони для розвитку демократії», що фінансується Фондом підтримки демократії ООН.

Read More

Лондон надихнув на створення у Полтаві притулку для бездомних

Лондон надихнув на створення у Полтаві притулку для бездомнихУ європейських країнах, де давно вже сформувалися принципи демократії, увага влади до думки громади ні в кого не викликає подиву. Днями з Лондону повернулися троє полтавців, котрі вивчали досвід Європарламенту, а також урядів Бельгії й Великобританії щодо співпраці влади й громадських організацій.

Волонтери із ГО — дешевші

– Наша поїздка відбулася в рамках міжнародного проекту «Посилення громадянського суспільства через кордони для розвитку демократії», що фінансується Фондом підтримки демократії ООН, – розповідає керівник робочої групи, голова Полтавської філії Суспільної служби України Ганна Кіященко. – Спочатку ми відвідали Брюссель (Бельгія), де зустрічалися з членами Європарламенту та Європейської комісії, а вже потім вирушили до Лондона. Тут на нас чекали зустрічі з представниками уряду, місцевої влади, а також громадських організацій.

Read More