Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Від Уряду Азарова чекають конкретних дій, про які доведеться звітувати у березні 2013

Прес-реліз, 26.04.2012

Українські ініціативи щодо відкритості влади стали пріоритетними для урядів всього світу. Від Уряду Азарова чекають конкретних дій, про які доведеться звітувати у березні 2013 року на міжнародному рівні у Великобританії

Україна у рамках міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» зобов’язалася виконати Національний план дій, який передбачає відкрите, прозоре та ефективне врядування. Українські ініціативи щодо запровадження системи електронних звернень громадян та прозорості функціонування видобувних галузей були обрані пріоритетами для урядів всього світу та відзначені держсекретарем США Гіларі Клінтон під час Всесвітньої конференції країн-учасниць ініціативи, що відбулася 17-18 квітня 2012 року у Бразилії. Як саме Україна планує впроваджувати Національний план дій ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд»? Які конкретні зміни щодо власної відкритості пообіцяв Уряд українцям? Хто готовий допомагати Україні у виконанні Плану дій? Та що отримає від впровадження міжнародної ініціативи звичайний українець? Саме про це говорили представники влади, українських та міжнародних організацій під час прес-конференції, яка відбулася 26 квітня у Києві.

Read More

Семінар “Доступ до публічної інформації”

Семінар Доступ до публічної інформації20 квітня 2012 року відбувся одноденний тренінг для представників громадських організацій Полтави на тему “Доступ до публічної інформації”.
Учасники отримали знання щодо застосування Закону про доступ до публічної інформації, навчились складати Запит на отримання публічної інформації, разом аналізували реальні відповіді органів влади, визначали чи мали місце порушення Закону про доступ до публічної інформації.
Всі учасники отримали в електронному варіанті Науково-практичний коментар до Закону про доступ до публічної інформації.

Read More

Тренінг “Формування та надсилання запиту громадської експертизи. Застосування закону України «Про доступ до публічної інформації”

Тренінг Формування та надсилання запиту громадської експертизи. Застосування закону України «Про доступ до публічної інформації6 квітня 2012 року вул. у актовій залі НСПУ відбувся одноденний тренінг для членів Громадських рад при Полтавській ОДА і Полтавському міськвиконкомі. Учасники отримали знання щодо застосування Закону про доступ до публічної інформації, навчились користуватися трискладовим тестом для визначення інформації з обмеженим доступом. Хто є розпорядником публічної інформації. Під час практичної частини учасники тренінгу сформулювали запит на проведення громадської експертизи.

Учасники тренінгу домовилися разом провести громадську експертизу з питання соціального захисту дітей-інвалідів та молоді з психічними та нервовими захворюваннями і розумовими вадами.

Read More