Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Спогади, що болять і досі

«У кожного із нас є свої спогади. Вони різні, за значимістю, емоційністю за бажанням знову повернутися в них. Але є спогади, які не відпускають. Вони поряд, у кожному дні. Живуть, болять і досі…», – ці слова волонтери Полтавської філії Суспільної Служби України та працівники територіального центру соціального обслуговування Ленінського району чули під час візитів до колишніх жертв нацистських переслідувань. Адже в рамках проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом», який реалізується за сприяння Міжнародної громадської організації «Міжнародний фонд Взаєморозуміння і толерантність» продовжує надаватися допомога колишнім в’язням фашистських концтаборів та вивезеним на примусові роботи до Німеччини під час Великої Вітчизняної війни.

Як виявилося, серед потреб представників цільової аудиторії увага та спілкування завжди залишаються пріоритетом. Вони хочуть бути почутими і відчути себе потрібними. І тому серед побажань, окрім допомоги у забезпеченні продуктовими наборами, медикаментами та допомозі у побуті, найголовнішими залишаються – зустрічі, спілкування та обмін життєвим досвідом з представниками різних поколінь.

Фестиваль Docudays UA у Полтаві

Фестиваль Docudays UA у Полтаві. ВідкриттяЦими днями у Полтаві стартував Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Традиційно його організаторами стали Полтавська філія Суспільної Служби України та Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України. В Україні фестиваль Docudays UA проходить за підтримки Української Гельсінської Спілка з прав людини, Херсонської міської Асоціації журналістів «Південь», Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я, Центру сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.
Протягом 15-18 листопада у навчальний закладах міста, бібліотеках та в самій організації відбудуться покази кращих документальний стрічок правової тематики. Головна мета фестивалю – засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем простої людини за допомогою унікального такого унікального жанру кіномистецтва. Адже одна картина розповідає більше ніж багато слів, а її герої – це справжні люди зі щирими емоціями, із власними враженнями, поглядами, життєвими проблемами і спільним бажанням – бути почутими.

Read More