Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Тиждень освіти дорослих

Освіта дорослих для особистого успіху та розвитку держави!

Тиждень освіти дорослих - Перезентація курс товари-послуги через ІнтернетЗ 11 по 17 вересня в Україні проходив 14-й Міжнародний «Тиждень освіти дорослих». В Україні ще досить мало поширене навчання для дорослих людей, тоді, як в Європі освіта впродовж всього життя є основою успіху цих країн в економіці та добробуті своїх громадян.
Світ змінюється дуже швидко, буквально щороку з’являються нові технології. Десять самих престижних професій 2010 року ще в 2004 році взагалі не існували. Саме тому потрібно постійно поновлювати свої знання та вміння, отримувати нові навички, які просто необхідні не лише для роботи, але і для особистого життя.
Від 8 до 80 років, ось період для навчання кожного громадянина Німеччини. Для цього працюють Народні університети, які доступні для жителів великих міст, маленьких містечок та сіл.

Read More

Запрошуємо до участі у програмі «Навчання людей третього віку – школа активного довголіття»

Навчання людей третього віку – школа активного довголіттяЗапрошуємо людей старшого віку взяти участь у проекті «Школа мультиплікаторів «Активне покоління».
Якщо Ви вважаєте, що справжнє життя лише розпочинається, бажаєте зробити крок до змін, маєте гарні ідеї, хочете гарно і з користю провести час, то наша програма створена саме для Вас!

Навчальний курс дає Вам можливість:
• оволодіти новими знаннями щодо організації та методичних особливостей навчального процесу для дорослих;
• ознайомитися з діяльністю громадських організацій Полтави та долучитися до їх роботи;
• набути нових навичок в ході виконання практичних завдань;
• підвищити якість свого життя та розкрити свій потенціал;
• реалізувати власні ідеї та досягти поставлених цілей;
• отримати консультації та підтримку професіоналів;
• знайти однодумців та обмінятися досвідом;
• познайомитися з цікавими людьми.

Read More

Законопроект «Про відкритість використання публічних коштів»

Комітет свободи слова рекомендує Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект «Про відкритість використання публічних коштів»

Комітет свободи слова рекомендує Верховній Раді прийняти в першому  читанні законопроект Про відкритість  використання публічних коштівПолтавська філія Суспільної служби України є членом коаліції «За відкритість використання публічних коштів»

На засіданні профільного Комітету з питань свободи слова та інформації законопроект №2012а «Про відкритість використання публічних коштів» був погоджений та рекомендований Верховній Раді до прийняття в першому читанні.

Read More

Навчання громадських рад, ІГС та держслужбовців

Навчання представників  громадських рад при місцевих державних адміністраціях, інститутів громадянського суспільства та державних службовцівНавчання представників громадських рад при місцевих державних адміністраціях, інститутів громадянського суспільства та державних службовців.
17 вересня ПФ ССУ провела семінар для працівників районних адміністрацій та виконкомів Полтавської області на тему «Розвиток взаємодії влади та громадськості як складова євроінтеграційного курсу України». В програмі семінару: Публічні консультації як форма взаємодії держави з громадськістю. Форми проведення консультацій з громадськістю. Ініціатива «Партнерство «Відкритий уряд». Доступ до публічної інформації.
Ганна Кіященко донесла до представників влади позицію представників громадянського суспільства щодо взаємодії влади та громади та звернула увагу на випадки порушення Закону про доступ до публічної інформації органами влади, які не оприлюднюють рішення, посилаючись на конфіденційність інформації.