Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Разові витрати службовців менші за 150 т. грн. вважаються незначними

Разові витрати службовців менші за 150 тисяч гривень вважаються незначними і вони їх можуть не вносити до своїх Декларацій.

Разові витрати службовців менші за 150 тисяч гривень вважаються незначними і вони їх можуть не вносити до своїх Декларацій.Висновки  круглого столу: «Декларації без декорацій»: регіональний аспект».

В Полтаві  за активної участі представників державних, правоохоронних органів та громадянського суспільства пройшло обговорення результатів всеукраїнської  моніторингової кампанії «Декларації без декорацій».

В коаліцію по проведенню  моніторингу декларацій входять більше 40 громадських організацій, журналістських агенцій та індивідуальних розслідувачів з усієї країни Моніторингову ініціативу координує Transparency International Україна. Перевірці підлягали декларації міністрів, голів ОДА, мерів обласних центрів, а також усіх їхніх заступників. Активісти зібрали дані в єдину базу та створили он-лайн мапу декларацій за 2011-2012 роки www.anticorruption.in.ua/declarations/map.

Максим Корявець , експерт Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень: «Мета громадського аудиту відповідності стилю життя публічних службовців їх  задекларованим статкам полягає у дослідженні фактичної відповідності реального стилю  життя публічних службовців України задекларованому ними рівню доходів.

Read More

Йдеш до влади – готуй декларацію

ПРЕС-РЕЛІЗ
20.05.2014

Йдеш до влади – готуй декларацію. Знай -її перевірять!

Громадські контролери представили результати моніторингової кампанії «Декларації без декорацій»,   в якій дослідили стиль життя високопосадовців часів Януковича та виявили причини його невідповідності задекларованим статкам.

1 квітня 2014 року всі державні службовці України зобов’язані оприлюднити власні декларації про майно, доходи та витрати попереднього року (це регулює ст.12 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції»). Чи та як посадовці України виконали цей обов’язок, можна перевірити, просто зайшовши на сайт будь-якого органу влади. Практика попередніх років показала, що відомості про власні статки можновладці країни оприлюднюють вкрай неохоче.

Саме тому громадські активісти України в рамках кампанії «Декларації без декорацій» зібрали та дослідили більше 400 декларацій посадовців, оприлюднені ними в 2011 та 2012 роках. Моніторингову ініціативу координує Transparency International Україна, а в коаліцію входять більше 40 громадських організацій, журналістських агенцій та індивідуальних розслідувачів з усієї країни. Перевірці підлягали декларації міністрів, голів ОДА, мерів обласних центрів, а також усіх їхніх заступників. Активісти зібрали дані в єдину базу та створили он-лайн мапу декларацій за 2011-2012 роки www.anticorruption.in.ua/declarations/map.

Read More

Інструменти місцевої демократії в діяльність Полтавської міської ради

Впровадження інструментів місцевої демократії в діяльність Полтавської міської ради14 травня за ініціативою Полтавської філії Суспільної служби України відбулося громадське обговорення стосовно врахування громадської думки та пропозицій експертів Полтавською міською радою під час формування бюджету 2014 року та Програми економічного та соціального розвитку м. Полтави на 2014 рік.
У обговоренні взяли участь представники громадських організацій, зокрема Народної ради при Міській раді, депутати міської та районних у Полтаві Рад, ЗМІ. Всі виступаючі підтримали думку, що полтавській громаді потрібні діючі інструменти прямої демократії, які б дозволяли активним громадянам не чекати на наступні вибори, а вже зараз впливати на чинну міську владу.
Були обговорені проекти Положення про місцеві ініціативи, Положення про консультації з громадськістю, Положення про громадську експертизу., за основу яких були взяті документи, розроблені Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) в рамках Програми розвитку громадянського суспільства.

Read More