Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Заради майбутнього наших дітей!

Круглий стіл Шишаки 2016 07 14Гадаю багато хто з нас підбиває підсумки своєї діяльності в кінці року, щоб розібратись що вийшло, а що ні з того, що планував на початку. Ось і я вирішив озирнутись назад і згадати, що зробив у 2016 році разом з Полтавською філією Суспільної служби України.( ПФ ССУ)

Це був мій перший досвід роботи в громадському секторі.  І я скажу – це дуже цікаво, корисно та пізнавально . Але поряд з тим, робота з людьми є дуже складною та енергетично затратною, особливо у такий складний для країни час.

Ми з Ганною Кіященко, керівником громадської організації ПФ ССУ, розпочали свою спільну діяльність на початку 2016 року. Ми обоє працювали у нафтогазовому секторі і добре знаємо його переваги і проблеми. Розуміючи, що міжнародний стандарт Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ)є тим майданчиком, який може допомогти  Полтавській області отримати гарні прибутки і розвиток енергетичного сектору замість корупційних схем та погіршення екології,  ми приступили до роботи. Майже за рік ми об’їхали всі районні центри області та сільські громади, де проводиться видобуток вуглеводнів.

Read More

Гадячани прагнуть навести порядок в своєму районі

Гадячани прагнуть  навести порядок в своєму районі. Семінар у Гадячі 20_01_2017_019В рамках семінару «Ініціатива прозорості видобувних галузей(ІПВГ). Аналіз політики та формування альтернатив для вирішення суспільних проблем» експерти та представники гадяцької громади (депутати, працівники виконкому, представники освіти, органів самоорганізації населення) обговорили поводження з твердими побутовими відходами в місті та районі.

Ініціаторами цього обговорення  виступили  міська рада, персонально  Поліна Вєтрова, працівник виконкому гадяцької міської ради та громадська організація «Гадяч дружній».

Кінцева мета цього обговорення складання Програми поводження з твердими побутовими відходами для м.Гадяча.

Під час семінару був зроблений аналіз поточного стану поводження з відходами, який показав реальний масштаб проблеми . В Гадяцькому районі зараз працюють 33 сміттєзвалища, які займають 25 га території. Крім цього засмічені лісопаркові зони міста, присутні несанкціоновані  стихійні  сміттєзвалища всередині населених пунктів. Відсутня загальна система збору сміття в приватному секторі, батарейки збираються окремо лише в навчальних закладах та деяких організаціях, але це лише невеличка частина цих відходів. Інші шкідливі відходи просто відвозяться на сміттєзвалище.

Read More