Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

WOMEN WORK WELL від креативної ідеї до активної дії

WOMEN WORK WELL від креативної ідеї до активної діїКрокує новий проект. “WOMEN WORK WELLвід креативної ідеї до активної дії.

У Полтавській області стартує проект “WOMEN WORK WELL”. Це інноваційна програма захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених жінок на місцевих ринках праці, яка впроваджується ГО “Фонд прав людини”у співпраці з колегами з Естонського Жіночого Ресурсного Центру ENUT. Програма надасть ВПО нові унікальні можливості пройти бізнес навчання та започаткувати власну справу в місті свого проживання.

Інформаційну зустріч робочої групи щодо завдань та виконання проекту було проведено 17 липня в офісі Полтавської філії Суспільної служби України, яка і буде виконувати проект на Полтавщині. До участі у заході були запрошені активісти організацій, що працюють з ВПО та самі є вимушено переміщеними особами, лідери громадських організацій, журналісти.

Read More

Зустріч із молоддю лохвицького району

Літня школа молодого лідера «Я відроджую своє село».

17 липня 2017 року Полтавська філя Суспільної служби України провела зустріч із молоддю лохвицького району.

На околиці села Сенча, у мальовничому місці, розбився наметовий табір, в якому зібрались представники лохвиччини в рамках проекту Літня школа молодого лідера «Я відроджую своє село», який реалізовує громадською організацією «Студена» спільно з ГО «Let’s do it, Ukraine». Близько сорока молодих та активних учасників протягом п’яти днів вчаться писати проекти, комунікувати з владою та знаходити фінансування для своїх ідей.

Read More

Підзвітність, прозорість та участь громад на порядку денному Кременчуцької РДА

Підзвітність, прозорість та участь громад на порядку денному Кременчуцької РДА14 липня Полтавська філія Суспільної служби України разом з Управлінням з питань внутрішньої політики Департаменту Полтавської ОДА провела зустріч з представниками влади та сільських громад Кременчуцького району на якій обговорили проблему прозорості та підзвітності при видобуванні корисних копалин та участь громадських об’єднань у вирішенні актуальних питань розвитку місцевих територіальних громад.

На території Кременчуцького району діє 4 спецдозволи на видобуток залізної руди, з яких два належить ПрАТ Полтавський “Гірничо-збагачувальний комбінат”(реєстраційні номери 1012 та 1013), інші ТОВ “Єристівський Гірничо-збагачувальний комбінат”(2768) та ТОВ “Біланівський Гірничо-збагачувальний комбінат”(3572). За даними ДНВП “Геоінформ України” термін дії спецдозволів на видобуток залізної руди на родовищах Горішнє-Плавнинське(1013) та Лавриківське(1012) закінчується 29 липня цього року.

Олександр Отич, заступник начальника управління з питань внутрішньої політики Полтавської ОДА, розказав про громадські ради, як спосіб комунікації між владою та громадою. Впровадження такого механізму участі як Громадський бюджет, сприяє поглибленню співпраці між владою та громадою, підвищує знання громадян про бюджет своїх громад та залучає їх до контролю.

Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної служби України, член Багатосторонньої Групи Зацікавлених Осіб(БГЗО), розповіла коротко про Ініціативу прозорості видобувних галузей(ІПВГ), який вплив на інфраструктуру та стан навколишнього середовища має видобуток вуглеводнів, досвід Німеччини у рекультивації земель.

Read More

Нові можливості — нові перспективи

Полтавська область залучається до інноваційної програми захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених жінок на місцевих ринках праці.
Стартує проект “WOMEN WORK WELL”

Полтавська область залучається до інноваційної програми захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених жінок

Громадська організація “Фонд прав людини” плідно та активно працює в багатьох регіонах України ще з 2001 року. А з 2014 одним з ключових напрямків роботи Фонду став захист прав внутрішньо переміщених осіб. Вже майже три роки ГО успішно впроваджується програма по соціально-економічному захисту ВПО. Наразі, у співпраці з колегами з Естонського Жіночого Ресурсного Центру ENUT, розпочинається проект для переселенців (переважно жінок), тих, хто має готовність та бажання пройти бізнес навчання в рамках даної ініціативи та започаткувати приватний бізнес в місті свого проживання.

Read More