Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Урядові та громадські експерти знайшли точки дотику в новій редакції Національного плану із впровадження ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

Після двох місяців технічних простоїв Кабінет Міністрів України розпочав інтенсивний діалог з громадськістю по підготовці Плану впровадження ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Перше засідання Робочої групи урядових та громадських експертів показало – навіть складні питання відкритості влади можна вирішувати в діалозі.

22 березня 2012 року представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції, МЗС, Мінекономрозвитку, Адміністрації Президента, Громадського Партнерства на підтримку ініціативи «Відкритий Уряд», а також профспілок та громадських організацій вперше зібралися разом, аби відпрацювати зміст Національного плану із впровадження ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд». Приєднавшись у вересні 2011 року до цієї міжнародної ініціативи, Україна отримала шанс значно прискорити власні реформи в напрямку протидії корупції, належного врядування та участі громадян у прийняття владних рішень. Для цього Україна має підготувати чіткий і конкретний план дій, який вже у квітні 2012 року буде представлено у Бразилії. Саме там, під час глобальної конференції 50 країн-учасниць ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд», буде прийняте рішення, чи достойна Україна входити до клубу демократичних держав світу.

Read More

Тренінг “Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади. Визначення мети, предмета та методів”

Тренінг Громадська експертиза діяльності органів виконавчої влади. Визначення мети, предмета та методів2 березня 2012 року у актовій залі НСПУ (м.Полтава, вул. Соборний майдан 15) Полтавською філіією Суспільної служби України було проведено одноденний тренінг для членів Громадських рад при Полтавській ОДА і Полтавському міськвиконкомі. Учасники тренінгу в окремих групах визначили мету, предмет та методи громадської експертизу на обрану всіма учасниками тему.
За результатами тренінгу було вирішено зробити громадську експертизу діяльності обласного управлінням соціального захисту з оздоровлення дітей з особливими потребами. Були визначені методи та джерела збору інформації. Сформована експертна група для аналізу зібраної інформації.

Громадськість просить Президента визначити відповідальний орган за координацію та впровадження ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд»

50 громадських організацій України звернулися до Президента Віктора Януковича у зв’язку з неналежним виконанням Україною власних зобов’язань в рамках міжнародної ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд». Як відомо, 20 вересня 2011 року Україна офіційно підтвердила готовність приєднатися до багатосторонньої ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», що була заснована 8 країнами (Бразилія, Сполучені Штати Америки, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південно-Африканська Республіка, Сполучене Королівство) в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН у м. Нью-Йорк та вже охопила 51 країну світу.
«Україна взяла на себе зобов’язання підготувати та надати до 8 квітня 2012 року в Керівний комітет ініціативи національний план із впровадження ініціативи «Партнерство Відкритий Уряд».

Read More