Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Інтернет +10

Користувачів інтернетом у Полтаві тепер стало більше, принаймні на 10 осібКористувачів інтернетом у Полтаві тепер стало більше, принаймні на 10 осіб. Центр освіти дорослих, який функціонує при Полтавській філії Суспільної Служби України за підтримки DVV International, сьогодні вітає із закінченням комп’ютерних курсів чергову групу, що протягом місяця активно опановувала основи користування ПК та пізнавала Інтернет простір.

Показником успішної роботи для кожного і для самого тренера Андрія Карпенка стали результати: самостійний набір тексту, листування за допомогою електронної пошти, пошук інформації в Інтернеті та активізація пізнавального інтересу.

Тож, учасники курсів отримали актуальні знання, позитивні емоції та нові можливості, а підсумком старань стали вручені головою ПФ ССУ Ганною Кіященко сертифікати.

Read More

“Там люди стали рабами…”

Зустріч - Там люди стали рабами - студенти філологічного факультету Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка11 квітня ми відзначаємо Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. Полтавська філія Суспільної служби України зараз реалізовує проект, спрямований на допомогу жертвам нацизму, а найбільш постраждалими вважаються колишні в’язні концтаборів. Саме в рамках цього проекту 4 квітня у приміщенні Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України було організовано зустріч студентів філологічного факультету Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка з колишнім в’язнем концентраційного табору Сергієм Іларіоновичем Рибалкою.

“Життя в концтаборі – це трагедія. Там люди стали рабами,” – саме цими словами розпочалася розповідь про тяжке життя колишнього в’язня. “16 травня я потрапив туди і пробув 3 роки. Я знаю там кожен камінь”. 41-го року Сергія Іларіоновича разом з іншими юнаками та дівчатами вивезли з України в Дрезден, потім в Хемніц, де “продали якомусь високому німцю”. Разом із товаришем спробували втекти, але не вдалося, їх відправили в Гестапо в Карлових Варах, потім – тюрма в Нюрнберзі.

Read More

Європейці все більше цінують комфорт і швидкість громадського транспорту

Коли буваєш за кордоном, мимоволі порівнюєш: як у нас і як у них. І розумієш, наскільки Україні потрібно не лише будувати якісні дороги, а й вдосконалювати систему громадського транспорту.
Нещодавно у польському місті Ополе довелося користуватися громадським автобусом. На зупинці – розклад руху. Скажете, що і в нас розписи іноді висять, але у нас часто написане і реальність – дві великі різниці, як кажуть в Одесі. У Польщі ж (та й в інших країнах Європи) громадський транспорт курсує чітко за графіком. Немає давки, бо відповідно до європейських стандартів пасажири повинні сидіти, а не стояти.
На світловому табло у салоні висвічуються назви початкової та кінцевої зупинки маршруту та найближчої зупинки. Перед зупинкою з динаміка в салоні звучить оголошення про наступну зупинку, нагадування про необхідність поступатися місцями літнім людям. Коли автобус зупиняється, то із зовнішнього динаміка для пасажирів, котрі знаходяться на зупинці, лунає номер маршруту і його кінцеві зупинки, що зручно для очікуючих і особливо слабозорих людей.
Великі європейські міста набагато краще справляються з проблемами, що ще гостро стоять перед українськими мегаполісами – неефективна транспортна інфрастуктура, затори, велика загазованість.
У Варшаві, Відні, Парижі біля станцій метро споруджені великі автостоянки, куди мешканці передмість приїздять своїми авто, а потім пересаджуються на громадський транспорт і їдуть на роботу: і швидше, і центр не переобтяжений сотнями тисяч машин, і для екології краще.

Read More

Зрив Державної антикорупційної програми – це не смішно!

Державно антикорупційна програма на 2011-2015 рр. вартістю у понад 820 млн грн. знаходиться на межі зриву. Про це свідчить громадський моніторинг проведений незалежними експертами. За його результатами стан виконання держпрограми є вкрай низьким, а середній бал успішності її впровадження становить 2,7 із 5 можливих. Тільки впродовж 2011-2012 рр. мало бути реалізовано 135 заходів антикорупційної держпрограми, яка є однією з найбільш вартісних державних програм. Понад 95% всіх коштів має піти на такі заходи як потреби МОЗ у введенні електронного обігу медичних форм, що не має прямого відношення до боротьби з корупцією. Крім того, документ містить купу помилок і всіляких описок, що роблять реалізацію програми неможливою.

Read More