Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Ініціатива прозорості видобувних галузей ЕІТІ

27-29 квітня 2015 року, Київ,   СЕМІНАР    “ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО УКРАЇНИ ТА РЕГІОНУ ЄВРАЗІЇ В ЕІТІ: ЗАГАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ – ЗАГАЛЬНІ ПІДХОДИ”

Мета семінару: допомогти Україні із запровадженням ЕІТІ (Ініціативи прозорості видобувних галузей) через обмін досвідом із країнами-членами Ініціативи в наступних сферах:

  • Розробка звітів відповідно до нових стандартів ЕІТІ;
  • Виклики та успіхи у процесі ЕІТІ;
  • Створення коаліцій та організація спільної діяльності;
  • Створення сприятливих умов для приєднання та участі НГО;
  • Можливості для пошуку фінансів;
  • Ширший вплив ЕІТІ на політичне та економічне урядування.

Були визначені спільні кроки, що мають зробити НГО з різних національних ЕІТІ коаліцій у Євразії, щоб поширювати та поглиблювати імплементацію ЕІТІ в регіоні:

Детальний звіт про проведену зустріч та розроблений План дій  для Євразії на 2015-2017 роки  буде розміщений на нашому сайті в кінці травня після опрацювання всіх матеріалів та перекладу на українську мову.

Read More

Надаємо конференц-залу та допомогу в організації заходів

Центр освіти дорослих пропонує допомогу в організації та проведенні семінарів, тренінгів. Конференц-зал площею 78 кв.м. вміщає до 60 чол.  Вартість послуг договірна.

Якщо Вам потрібно провести семінар, конференцію, тренінг рекомендуємо вам зупинитися на нашому залі, розташованому в історичному центрі міста. В залі можливі різні конфігурації столів та стільців.

Обладнання зали:
• сцена
• проектор
• проекційний екран
• фліп-чарт з папером та  маркерами
• столи, стільці
• доступ до Wi-Fi Internet
За додаткову плату можемо організувати кава паузи та харчування.

Надаємо послуги оренди у вечірній час та вихідні.

Конференц-зала Центру освіти дорослих

вул. Соборний майдан 15, м. Полтава,
тел./факс: +38 (0532) 500-647

+38 (067) 508-49-48,
+38 (050) 410-99-58

pfssu@i.ua

Щоб допомагати переселенцям, потрібно знати їх реальні потреби!

23 квітня у Комунікативному центрі Уряду відбулася експертна зустріч з питань соціального захисту, працевлаштування та реінтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Участь у заході взяли представники громадських об’єднань, засобів масової інформації, науковці, експерти з Києва та через відеозв’язок з Дніпропетровська, Львову, Одеси, Полтави, Харкова і Чернігова. Під час зустрічі обговорили  проект Комплексної державної програми інтеграції, соціальної адаптації та захисту і реінтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки.

Експерти з Громадської ради при Полтавській ОДА, зокрема Ганна Кіященко, запропонували  визначити відповідальних в Уряді за координацію дій різних міністерств та відомств по допомозі ВПО, регулярно збирати та оновлювати інформацію про потреби переселенців, створити єдину бази даних про потреби, на підставі якої планувати проекти та програми, передбачити соціальне замовлення для ГО з надання освітніх послуг,  психологічної, соціальної допомоги ВПО. Також спростити реєстрацію переселенців і подумати, яким чином забезпечити участь більше мільйона осіб в місцевих виборах, адже ми говоримо про інтеграцію ВПО до місцевих громад.

На сьогодні управліннями соціального захисту населення взято на облік 1 млн. 240 тис. внутрішніх переселенців., або 920 тис. сімей. Серед переміщених осіб – 286 тис. працездатних, 157 тис дітей, 52 тис. інвалідів, 746 тис. пенсіонерів.

Щотижневий огляд декларацій посадовців від Transparency International Україна

Найбагатші та найбідніші посадовці країни розкривають свої секрети.

Вони б не дуже хотіли це робити, але норма закону змушує кожного держслужбовця подати до 1 квітня декларацію про доходи та майно за минулий рік. Всі ці декларації публікуються на офіційних веб-сайтах органів влади.

Кому цікаві декларації чиновників? Насамперед, варто розуміти, що це надзвичайно важливий метод контролю та тиску. Публічна декларація – це тест на доброчесність, матеріал для незручних питань, дані для виявлення конфлікту інтересів. Слідкувати за деклараціями посадовців після подій Революції Гідності має стати звичкою та модою.

Transparency International Україна в рамках другого етапу національної кампанії «Декларації без декорацій» спстерігає, як же виконується дана норма закону та які цікавинки приховуються в деклараціях посадовців.

Крім цього ТІ Україна обіцяє порівняти задекларовані статки з реальним стилем життя посадовців і оприлюднити результати. Будьте з нами щотижня!

Read More

Корисні копалини, кому вони належать насправді?

Яка користь полтавцям від того, що у них під ногами “маленький Кувейт”?

Другого квітня в Кременчуці з ініціативи Полтавськї філії Суспільної служби України за участі Асоціації ОСББ м. Кременчук та Академії розвитку гуманітарної освіти відбулося обговорення впливу прозорості(насправді її відсутності) видобування газу в Україні на формування тарифів .

Ганна Кіященко поінформувала присутніх про зобов’язання уряду щодо втілення Плану дій Партнерство Відкритий Уряд в 2015 році та зокрема Стандарту Ініціативи з прозорості видобувних галузей (Extractive Industries Transparency Initiative).  Яким чином можна забезпечити  незалежну та ефективну участь представників громадськості в контролюванні добування корисних копалин, повноваження  Багатосторонньої  групи зацікавлених сторін.

До жовтня 2015 року національна правова база повинна бути приведена у відповідність з вимогами стандарту ЕІТІ, підготовлений звіт українською та іноземною мовами згідно із зазначеним стандартом.

Основу Ініціативи складають два механізми.

Read More

Обговорення Вільний простір (Smartville) 9 квітня

Шановні полтавці, активні громадяни та творчі особистості!
Запрошуємо вас разом подумати:
Як створити “Вільний простір” у Полтаві?
Для чого він потрібен, що там кожен з нас зможе робити?

Як ми розуміємо, що таке Вільний простір ( Smartville) ?
Передовсім це місце для творчих та активних людей для спілкування, навчання та заняття бізнесом.
Універсальний простір для проведення тренінгів, семінарів, майстер-класів, різноманітних творчих заходів та зустрічей, індивідуальної роботи.
Коворкинг – робочі місця для тих, хто займається громадською роботою чи власним бізнесом..
Обговорення відбудеться 9 квітня у чистий четвер о 17 год. за адресою вул. Соборний майдан 15.
Ваша думка важлива!

_______________________
Для роздумів. У Кременчуці на базі Художнього салону вже створили вільний простір, відкритий для лекцій, тренінгів, дискусій, семінарів!