Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Поліпшення соціальної інфраструктури Миргородського району

Чи є шанс поліпшити соціальну інфраструктуру Миргородського району за рахунок видобування  вуглеводнів?16 червня та 24 червня 2017 р. – с.Слобідка, с. Хомутець

Чи є шанс поліпшити соціальну інфраструктуру Миргородського району за рахунок видобування вуглеводнів?

Непросто дістатися до Слобідки та Хомутця, які знаходяться менше ніж в 20 кілометрах від Миргорода. Дороги на Миргородщині розбиті в «хлам». Може скластись враження, що це убога земля, без жодних ресурсів і люди тут нічого не роблять. Але ж ні, всі поля буяють, вантажівки їздять, часто видніються вишки свердловин. Навіть зустріли дорожню бригаду, яка займалася ямковим ремонтом дороги.

Село Хомутець, всього 14 кілометрів від Миргорода, знаходиться в межах ділянки Сорочинського родовища, де видобувається природний газ та конденсат. Власник спецдозволу ТОВ “ПРАЙМ-ГАЗ”, одна з тих компаній, яка не надала інформацію до другого аціонального звіту ІПВГ за 2014 – 2015 роки. Дозвіл на видобуток газу в межах Сорочинської площі в Полтавській області було отримано в 2012 році. Термін дії дозволу: 03.02.2012 – 03.02.2032.

Підприємство до останнього часу належало австралійській «Hawkley Oil and Gas», яка контролювала «Прайм-газ» через кіпрську офшорну компанію «Джаніта Глобал Лімітід». 11 листопада 2016 року австралійська компанія заявила, що продала українські родовища Tomeas Assets Limited за 1 млн доларів. З новим власником прийшли й нові офшорні засновники — «Нелпідас вентурес» (Кіпр) та «Артеміа холдінг» (Сейшели). Керівником «Прайм-газу» є Євген Оболоник. Також він є в переліку засновників «Укргеоінвест». Саме цій компанії до 2013 року належали родовища, які нині розробляє «Прайм-газ». Першим засновником «Укргеоінвест» був Роман Сторожев, який у 2013 році очолював Держгеонадра — державний орган, що видає спецдозвіл на розробку надр. “Прайм-Газ” в 2011- 2013 за соціальними угодами профінансував робіт на загальну суму 773 тис. грн.

Read More

Кошти від видобування вуглеводнів на користь Миргороду

Кошти від видобування вуглеводнів на користь Миргороду14 червня 2017 р. у м. Миргород відбувся семінар “Складання проектів використання коштів від видобувних компаній у 2018 році відповідно до змін у законодавстві”.

Відкривається вікно можливостей для тих, хто не спить.  Тренер Віктор Бобиренко присвятив сьогоднішній тренінг навчанню громади Миргородщини впровадженню проектів відповідно до визначених пріоритетів для ефективного використання коштів від ренти за видобування вуглеводнів. Тренер розповів про потенційні джерела коштів для проекту, перспективи отриманого гранту від різних донорів, мотивував працювати і  головне – не боятись та  подавати заявки. Історії із власного досвіду написання та виконання проектів  підігріли інтерес жителів працювати на цій “кухні”.

Read More

Частина рентних платежів допоможе розвитку громад Зіньківського району

Частина рентних платежів допоможе розвитку громад Зіньківського району15 червня 2017 р. – с.Шилівка

Частина рентних платежів допоможе розвитку громад Зіньківського району

15 червня 2017 року в с. Шилівка відбувся семінар “Визначення стратегій та складання проектів використання коштів від видобувних компаній у 2018 році відповідно до змін у законодавстві”.
Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної служби України, член БГЗО при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості розповіла про міжнародний стандарт Ініціативи прозорості видобувних галузей(ІПВГ), які можливості він надає, як його можна використовувати.
Тренер Віктор Бобиренко розповів яким чином контролювати наповнення бюджету, як визначити пріорітети при плануванні витрат з місцевого бюджету для сталого розвитку місцевих громад, які можливості надає реформа децентралізації разом з відрахуваннями до місцевих бюджетів 5% ренти від видобутку вуглеводнів, на які проекти і яким чином освоїти ці кошти. Також були обговорені спільні проблеми об’єднаних територіальних громад Сумської та Полтавської областей, а також проблеми, що виникають в районах Полтавської області від видобутку вуглеводнів.

Read More

Як лобіювати інтереси місцевих громад?

Як лобіювати інтереси місцевих громад13 червня 2017 р. – с.Шишаки

Як лобіювати інтереси місцевих громад?

Семінар для представників Шишацької ОТГ та сіл Шишацького району проводить Віктор Бобиренко. Дуже багато болючих проблем, реформа освіти, реформа охорони здоров’я, як це вплине на сільських жителів, чи не приведе це до знищення сіл. А в той же час Шишацький район, один з трьох в Україні, який дотує державний бюджет. Дякуємо Шишацькій РДА за допомогу в організації семінару.


Матеріал підготовлено в рамках проекту» Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Зміст продукту є відповідальністю Полтавської філії Суспільної служби України і не обов’язково збігається з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD), уряду США та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Тендер на надання послуг з підготовки та проведення Обласного конкурсу проектів серед органів місцевого самоврядування

Громадська організація
«ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ СУСПІЛЬНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ»

Запрошення до участі у тендері на надання  послуг з підготовки та проведення Обласного конкурсу «Конкурс проектів серед органів місцевого самоврядування на кращий план використання коштів від «децентралізації ренти»
на 2017 рік

1.1. Вступ

Громадська організація « Полтавська філія Суспільної служби України»( ГО «ПФССУ»),

Неприбуткова організація, не платник ПДВ та податку на прибуток, оголошує тендер на надання послуг з підготовки та Обласного конкурсу серед громад Полтавської області «Конкурс проектів серед органів місцевого самоврядування на кращий план використання коштів від «децентралізації ренти»

Закупівля послуг здійснюватиметься за рахунок коштів ГО «ПФССУ»

Предмет закупівлі:  послуги з підготовки та проведення Обласного конкурсу «Конкурс проектів серед органів місцевого самоврядування на кращий план використання коштів від «децентралізації ренти»: розробка положень Конкурсу, поширення інформації про конкурс, проведення інформаційних зустрічей, збір матеріалів конкурсу, нагородження переможців.

Read More

ГУРТ запрошує до участі у вебінарі щодо співпраці організацій громадянського суспільства

ГУРТ запрошує до участі у вебінарі РЦ ГУРТ запрошує до участі у вебінарі щодо співпраці організацій громадянського суспільства . У цю п’ятницю, 9 червня 2017 року, Ресурсний центр ГУРТ у партнерстві з Мережею організацій громадянського суспільства Естонії (NENO) проводить безкоштовний вебінар «Поодинці або разом: що приводить некомерційні організації до успіху?».
Час проведення: 12:15-13:00 (тривалість 45 хв).
Для реєстрації http://gurt.org.ua/news/recent/38941/

http://gurt.org.ua/news/recent/38941/

Спікером вебінару буде Іван Лаврентьєв. Протягом п’яти років Іван працював у Мережі ОГС Естонії (NENO), де займався питаннями комунікації та програмами розвитку для громадських об’єднань. Також він брав участь у роботі низки коаліцій некомерційних організацій та активістів як в Естонії, так і в інших країнах.