Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Як визначити стратегію розвитку сільської громади?

«Активна відповідальна громада. Переважна більшість мешканців бере участь у плануванні та реалізації проектів. Запроваджено сучасні технології використання ресурсів (електрична енергія, вода). Центр культурного життя Лохвиччини» – таким бачать село Яхники його мешканці.

Як визначити стратегію розвитку сільської громади?


В плануванні майбутнього взяли участь представники трьох сторін: місцевого самоврядування,  суспільства та видобувних компаній. Село Яхники знаходиться в Лохвицькому районі,  одному з найвіддаленіших районів Полтавської області і дуже багатому на вуглеводні. Наша подорож до Яхників не була простою, бо ям, ямочок та канав на шляху з Полтави до Лохвиці через Гадяч не менше ніж зірок на небі. Назад вже їхали через Лубни до Харківської траси. Теж було непросто, але відрізок зруйнованої вщент дороги значно менший.

Read More

Україна досягла значного прогресу у впровадженні ІПВГ

Україна досягла значного прогресу у впровадженні ІПВГ

Правління EITI оголосило, що Україна досягла значного прогресу у впровадженні ІПВГ. Таке рішення було озвучено 29 червня під час засідання Правління EITI, яке проходить у Берліні 28 та 29 червня. Нагадаємо, що впродовж 2017 року Україна проходила валідацію  під час якої Міжнародний секретаріат EITI проводив оцінку результатів впровадження ІПВГ  в Україні.

Наталія Бойко, заступник Міністра енергетики з питань європейської інтеграції: “ІПВГ вперше пролила світло на видобувний сектор України. Впровадження ІПВГ задало тенденцію прозорості у видобувних галузях та надало уряду і компаніям більшого розуміння того, як систематичне розкриття даних може бути корисним для всіх залучених сторін. Прогрес, якого ми досягли, надихає, проте ми маємо рухатися далі, особливо враховуючи, що Україна вже розкриває низку наборів даних онлайн. Надзвичайно важливою буде підтримка міжнародних партнерів у тому, щоб розкрити всі дані видобувних галузях в електронному режимі – щоб вони могли використовуватися всіма стейкхолдерами для кращого розуміння та управління видобувним сектором України.

Read More