Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Семінар Європейський досвід співпраці урядового та громадського секторів

8 грудня 2011 року відбувся одноденний семінар на тему “Європейський досвід співпраці урядового та громадського секторів” для працівників внутрішньої політики РДА та працівників міськвиконкомів Полтавської області, які працюють з громадськими радами в своїх регіонах.
На семінарі представники громадського сектору розповіли про полтавський та зарубіжний досвід співпраці влади та громадськості. Володимир Голуб, голова ГР при Полтавській ОДА висловив свою точку зору на взаємодію районних ГР з органами влади та існуючі проблеми.
Олександр Келим, голова громадської колегії при міськвиконкомі Полтавської міської ради в 2006-2010 роках розповів про успішні дії та невдачі, разом з присутніми обговорив причини того, що не всі пропозиції експертів від ІГС сприймаються владою, часто відбувається формальна підтримка, яка не підкріплюється бюджетом та відповідними діями.
Чому і як навчають громадянським компетенціям у Вищих народних школах Німеччини, розповіла Олена Гаран.
Ганна Кіященко в своїй презентації зачепила дуже актуальне на сьогодні питання: громадське обговорення національного проекту плану заходів з реалізації ініціативи “Партнерство”Відкритий Уряд”. Органи виконавчої влади за дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азаров від 24 листопада 2011 р. повинні організувати такі обговорення з громадськістю та надати пропозиції до 16 січня 2012 року. Від того, наскільки змістовно пройдуть ці обговорення залежить якість пропозицій і формування реального плану дій уряду.