Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Нагородження переможців конкурсу Журналістські розслідування у сфері видобування корисних копалин

Нагородження переможців конкурсу Журналістські розслідування у сфері видобування корисних копалин12 жовтня мали честь нагородити переможців конкурсу “Журналістські розслідування у сфері видобування корисних копалин” для представників медіа Полтавської області, який проводився Полтавською філією Суспільної Служби України.

Ми переконалися, що полтавські журналісти сумлінно виконують свою місію – тримати дзеркало перед суспільством, щоб воно бачило реальну картину сьогодення. Дуже важливо бачити проблеми і розуміти в чому ж їх причини. І саме медіа допомагають громадянам в цьому розібратися.

Добування корисних копалин, а надто, добування вуглеводнів, ця тема актуальна в нашій області. Тож не дивно, що на конкурс надійшли матеріали від різних медіа і блогерів, які в своїх матеріалах висвітлювали вплив видобувної галузі на довкілля, якість життя громад в місцях видобування,сплату податків компаніями, погодження спецдозволів Полтавською обласною радою, позитивні зміни, які відбуваються в роботі державної компанії “Укргазвидобування” завдяки приходу нової команди, виконання соціальних угод та зміни, які відбуваються в стосунках громад з видобувними компаніями.

Лідерами у висвітленні сфери видобування корисних копалин є безумовно Газета “Коло” та сайт “Коло” а також обласне телебачення та радіо(полтавська філія ПАТ “НСТУ” “Полтавська регіональна дирекція “ЛТАВА”). Тому, мабуть, закономірно, що саме Тетяна Цирульник та Ольга Боцула отримали дві перші премії.

Також високий рівень продемонстрували журналісти регіональних видань Гадяцький вісник, Події і коментарі, Газета по українські та блогери, які звертають свою увагу на важливі проблеми в громадах і відверто пишуть про це.

Отже переможці конкурсу Татьяна Цирульник (Tatiana Tsyrulnik), Оля Боцула, Анна Лакиза (Anna Lakiza), Надія Страшко, Людмила Кучеренко, Олег Доленко, Fylenko Yurii, Александра Волакова,Ольга Правденко, Наталія Жовнір.

Дякуємо Вам за сміливість бути журналістами в ці переломні часи в нашій країні! Ми цінуємо ваш труд і раді нагоді про це сказати!


Матеріал підготовлено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Зміст продукту є відповідальністю Полтавської філії Суспільної служби України і не обов’язково збігається з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD), уряду США та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень