Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Суспільний діалог чи ігнорування вимог часу?

Суспільний діалог чи ігнорування вимог часу?19 грудня відбувся круглий стіл громадських організацій Полтави для обговорення пропозицій до бюджету розвитку м. Полтави на 2014 рік.
Організатор круглого столу Полтавська філія Суспільної служби України, яка разом з сумською організацією «Бюро аналізу політики» виконує проект «Громадський бюджет в Сумах та Полтаві» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Круглий стіл передував Дебатам представників ІГС з представниками міської ради щодо напрямків використання бюджету розвитку міста в 2014 році.
На Дебати, які заплановані на 13 годину 24 грудня запрошені: полтавський міський голова Олександр Мамай, секретар міської Ради Оксана Деркач, голова постійної депутатської комісії Полтавської міської ради «З питань економічної політики, комунальної власності, бюджету, фінансів, цін» Сергій Хуторянський.
В організаторів Дебатів є побоювання, що представники влади побояться вийти на відкритий діалог з громадськістю щодо майбутнього бюджету міста. На жаль, полтавська міська влада з упередженістю ставиться до громадських організацій, які не входять до вузького кола організацій, пов’язаних з Партією регіонів.
Але міська влада має обов’язок спілкуватися не лише з тими полтавцями, які потребують допомоги , але й з тими, хто готовий підставити плече та взяти на себе відповідальність за визначення пріоритетів розвитку нашого міста в наступному році.
Отож звертаємося особисто до Олександра Мамая, Оксани Деркач, Сергія Хуторянського проявити громадянську мужність і почати спілкуватись з громадою. Для виходу з теперішньої кризи, суспільству потрібен діалог, головними ознаками якого мають бути відкритість, рівність сторін та довіра. Міський бюджет, це кошик, який наповнюють всі полтавці і громадське обговорення проекту бюджету буде сприяти розподіленню коштів в напрямках, які представники інститутів громадянського суспільства вважають пріоритетними.

Ганна Кіященко
Полтавська філія Суспільної служби України.