Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Форум «ЧЕСНА РОЗМОВА З МАЙБУТНІМ ПАРЛАМЕНТОМ»

Форум ЧЕСНА РОЗМОВА З МАЙБУТНІМ ПАРЛАМЕНТОМВід імені 150 громадських організацій-учасників руху ЧЕСНО маємо честь запросити вас на вирішальнуполітичну дискусію напередодні парламентських виборів в Україні.
За 6 днів до дня голосування за новий склад парламенту ми зберемо представників 5 політичних сил, лідеріввиборчих перегонів, для відвертої дискусії з провідними журналістами та лідерами громадської думки щодо порядку денного наступного парламенту.

Яким політики бачать розвиток держави наступні 5 років? Чи вдасться підвищити роль парламенту в країні? Чи буде Верховна Рада України 7 скликання якісно «новою»? Які проблеми потребують нагального вирішеннята чи здатні завтрашні переможці виборів піти на компроміс? Які підсумки аналізу кандидатів зробилиучасники руху ЧЕСНО?

Read More

Україна та глобальна ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд»

Україна та глобальна ініціатива Партнерство Відкритий Уряд

Громадський аудит перших шести місяців впровадження ініціативи на рівні обласних державних адміністрацій

Загальна редакція:
Олексій Хмара, Дмитро Деменський
Transparency International Україна

Вступ

Україна приєдналася до глобальної ініціативи Партнерство Відкритий Уряд відразу після її проголошення у вересні 2011 року. До квітня 2012 року тривала розробка національного плану з впровадження ініціативи. План дій України охоплює чотири важливі пріоритети: 1) залучення громадянського суспільства до державної політики; 2) забезпечення доступу до публічної інформації, 3) запобігання та протидія корупції; 4) сприяння ефективному управлінню через вдосконалення адміністративних послуг та впровадження електронного врядування. Національний план дій України був схвалений Керівним комітетом глобальної ініціативи. Із травня 2012 року розпочалося фактичне впровадження ініціативи в Україні.

Read More

Реєстр виборців. Сьогодення..!

Реєстр виборців. Сьогодення..! - СеменівкаЗ 21 вересня по 23 жовтня 2012 року Всеукраїнська громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив» (http://www.cisc.org.ua/) в рамках роботи Коаліції виборчих ініціатив «ДЗВІН» (http://dzvin.in.ua/) та Полтавська філія Суспільної Служби України проводить у м. Полтава та 14 районах Полтавської області круглі столи на тему: «Дотримання основних принципів ведення Державного реєстру виборців: проблеми, перспективи, рекомендації».

Метою проведення круглих столів є обговорення нормативно-правових засад діяльності органів ведення Державного реєстру виборців, проблеми дотримання правил і принципів ведення реєстру виборців, визначення перспектив та вироблення рекомендацій, які сприятимуть покращенню взаємодії суб’єктів виборчого процесу та органів ведення реєстру виборців. Значна увага звертається на налагодження співпраці та посилення взаємодії органів ведення Державного реєстру з політичними партіями, громадськими організаціями, ЗМІ та виборцями.

Read More

Вища народна школа для літніх людей у дії

випускники комп'ютерних курсівУ рамках проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом», який реалізовує Полтавська філія Суспільної Служби України за підтримки Міжнародного фонду «Взаєморозуміння і толерантність» було започатковано Вищу народну школу для літніх людей, що стала майданчиком для обміну досвідом і зустрічей поколінь. Серед подій, які відбулися у вересні, особливо повчальними і зворушливими для молоді стали тренінг «Біографічний метод: історія пишеться людьми», в якому взяли участь колишні в’язні німецьких концтаборів – Стець Григорій Сидорович та Рибалка Сергій Іларіонович, а також святкування Дня іменинника, на якому привітали колишніх жертв нацистських переслідувань – Висоцьку Ганну Юхимівну та Рибалка Сергія Іларіоновича.

Read More

Триває волонтерська робота за проектом «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом»

Волонтери ПФССУ і Янко Марія ДмитрівнаПолтавська філія Суспільної Служби України за підтримки Міжнародної громадської організації «Міжнародний фонд “Взаєморозуміння і толерантність» у рамках проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом» разом із працівниками Територіального центру соціального обслуговування Октябрського району знову здійснили візит до колишніх в’язнів концтаборів та осіб, вивезених на примусові роботи.

До спектру потреб, виявлених раніше (медичних препаратів, соціальної, психологічної допомоги, послуг у веденні побуту), додалися нові – забезпечення побутовою хімією (пральні порошки, засоби для миття посуду) та кріслом для купання.

Read More

У Полтавській філії Суспільної Служби України святкували День іменинника

Голова сестринства Святої Княгині Ольги Чирка В.В. вітає  Сергія Іларіоновича Рибалка та Ганну Юхимівну ВисоцькуВідтепер у Полтавській філії Суспільної Служби України святкування Дня іменинника для колишніх в’язнів концтаборів та осіб, що були вивезені на примусові роботи до Німеччини стане традицією. В рамках проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом» за підтримки міжнародного фонду «Взаєморозуміння і толерантність» передбачено створення комунікативних майданчиків для діалогу поколінь та обміну досвідом. Мета зустрічі, яка відбулася 27 вересня була – адресувати вітання та поспілкуватися з іменинниками.

Read More