Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Стартує конкурс журналістських розслідувань у сфері видобування корисних копалин

ЖУРНАЛІСТСЬКІ РОЗСЛІДУВАННЯ СФЕРІ ВИДОБУВАННЯ КОРИСНИХ КОПАЛИН
До участі у конкурсі запрошуються:
  • Журналісти друкованих видань онлайн-ресурсів,
  • місцевих теле- та радіо-компаній
  • блогери
Переможців визначатиме конкурсна комісія.
Не менше 10 переможців будуть відзначені грошовими преміями, розмір премій від 500 грн. до 3000 грн.
Додаткова інформація у додатку: https://goo.gl/FTwBxr

Read More

Визначення стратегій та складання проектів використання коштів від видобувних компаній

Визначення стратегій та складання проектів використання коштів від видобувних компаній у 2018 році відповідно до змін у законодавстві - Гадяч - Семінар - ІПВГ26 травня 2017 р. у Гадячі відбувся семінар  “Визначення стратегій та складання проектів використання коштів від видобувних компаній у 2018 році відповідно до змін у законодавстві” викликав зацікавлення у представників місцевих громад. Внесення змін до Бюджетного кодексу, які передбачають розподілення 5% ренти від видобутку вуглеводнів регіонам, поставило Україну перед необхідністю краще контролювати податкові надходження та їх розподіл.

З 2018 року рентна плата розподілятиметься так: сільським, селищним та міським бюджетам — 1% (об’єднаним територіальним громадам — 3%), обласним бюджетам — 2%, районним бюджетам — 2%. Решта 95% буде зараховуватися до державного бюджету України.

Тренер семінару Віктор Бобиренко, експерт з місцевих бюджетів розповів про механізми контролю місцевих бюджетів, яка інформація повинна обов’язково оприлюднюватися місцевими органами влади. Як визначити пріоритети при плануванні витрат з місцевого бюджету для сталого розвитку місцевої громади. Як написати проект та спланувати необхідні заходи та визначити потрібні ресурси.

Read More

Презентація карти з проблемними територіями у районах видобутку корисних копалин в Полтавській області

Презентація карти з проблемними територіями у районах видобутку корисних копалин в Полтавській області24 травня 2017 р.  у Полтаві відбувся семінар  “Презентація карти з проблемними територіями у районах видобутку корисних копалин в Полтавській області” в якому взяли активну участь викладачі з кафедри екології ПНТУ імені Ю. Кондратюка, Полтавського нафтового геолорозвідувального технікуму ПНТУ, представники громадських організацій, видобувних компаній, депутати.

Світлана Мізіна, експерт з питань комунікацій ІПВГ зробила наголос в своїй презентації саме на прозорості видобувних галузей, чому ми до неї прагнемо, які вигоди від цього можемо мати.

Адже відкриття даних змінює мислення. Інформація відкрита до громадськості і це дозволяє налагодити комунікацію з владою, здійснювати моніторинг роботи органів місцевого самоврядування, впливати на прийняття рішень.

На сайті Геоінформ України можна знайти інформацію про моніторинг підземних вод.

Read More

Відбувся робочий візит української делегаціі ЕІТІ до Німеччини

Відбувся робочий візит української делегаціі ЕІТІ до Німеччини23-29 квітня 2017 року українська делегація, яку представляли члени Багатосторонньої групи зацікавлених осіб з імплементації Ініціативи прозорості видобувних галузей на чолі з заступником міністра енергетики та вугільної промисловості України Н. Бойко взяли участь у робочому візиті до Німеччини  на запрошення німецького Секретаріату Ініціативи прозорості видобувних галузей.

До складу делегації учасників з України увійшли представники органів влади, видобувних компаній та громадських організацій, а також представники  Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в Україні.

Ініціатива прозорості видобувної галузі  в Україні підтримується Урядами Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Заступник міністра енергетики та вугільної промисловості  пані Н. Бойко та члени БГЗО зустрілись із представниками німецького міністерства економіки та енергетики, ознайомилися зі стратегією Німеччини з розвитку ресурсів та процесу підготовки Німеччини з публікації першого звіту ЕІТІ.

Read More