Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Місцевий розвиток – через освіту: розширення можливостей освітніх майданчиків Миргородського району

Як зробити культурно-мистецьку подію, яка стане ефективним інструментом для розвитку туризму? – днями на цю тему розмірковули учасники проекту Місцевий розвиток – через освіту: розширення можливостей освітніх майданчиків в двох громадах Миргородського району Полтавської області»

Освіта дорослих сьогодні є каталізатором суспільних змін. Адже світ не стоїть на місці, і вимагає від людини освоєння нових знань, вмінь та навичок. Туристичний продукт аби зацікавити потенційного клієнта має яскраво бути представлений на ринку. У цьому допоможуть сучасні інформаційні технології та відмінне користування соціальними мережами”, – звернулася до учасників проекту керівник Полтавської філії Суспільної Служби України Ганна Кіященко. Великосорочинська ОТГ та село Кибинці мають великий туристичний потенціал, багату культурну спадщину, адже ця земля є батьківщиною знаних митців: письменника-містика Миколи Гоголя та поета-футуриста Михайля Семенка.

Нині в селі не завжди можна знайти роботу і туризм якраз може бути інструментом заробітку для місцевого населення, підвищувати привабливість громади, створювати нові робочі місця. Але щоб бути конкурентноспроможним на туристичному ринку громади мають запропонувати унікальний культурний продукт.  Сьогодні туриста все менше цікавлять звичайні екскурсії по музеям чи то пам’ятним місцям, переважно людям подобається бути не лише спостерігачем, але й активним учасником маршруту. Туризм — стає подорожжю почуттів, де кожна деталь має значення.

Read More

Чи є відкритою інформація про бюджетний процес Полтави?

Чи є відкритою інформація про бюджетний процес Полтави?

Згідно з попередньою оцінкою, рівень відкритості інформації про бюджетний процес м. Полтава становить 63%. До такого висновку дійшли експерти Громадського Партнерства “За прозорі місцеві бюджети!” за результатами моніторингу в межах проекту “Підвищення прозорості бюджетного процесу на локальному рівні”, що здійснюється за підтримки МФ “Відродження”.

Полтава має прогноз доходів та видатків на плановий та два наступні за плановим бюджетні роки. Він затверджений у форматі рішення сесії міської ради «Про бюджет на 2018 рік» від 22.12.2017 року.

Прогноз разом з рішенням (у додатку 8) оприлюднено на сайті міської ради. Прогноз оприлюднено 18.12.2017 р., тобто вчасно, оскільки рішення прийняте 22.12.2017 року.

«Програма економічного і соціального розвитку  м. Полтава на 2018 рік» затверджена рішенням ради від 22.12.2017 року. ПСЕР затверджена вчасно, тобто одночасно із рішенням про затвердження бюджету міста. Вона оприлюднена на офіційному сайті міської ради. Необхідно відмітити, що ПСЕР на 2018 рік розміщена лише в розділі рішень, її слід  оприлюднити в відповідному  спеціальному розділі, який визначить швидкий доступ до програмного документу та позбавить необхідності його пошуку серед чисельних рішень, прийнятих радою.  ПСЕР не містить додатків щодо показників розвитку комунальних підприємств та закупівлі продукції (товарів, робіт та послуг) для регіональних потреб, тому за вказаним показником оцінка лише 0,7 із 1 можливої.

Read More