Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Полтавська філія Суспільної служби України: «Розбудовуємо громадянське суспільство понад 30 років»

Від проголошення Незалежності України і до сьогоднішніх днів наше громадянське суспільство постійно бореться з безліччю викликів – від невизначеності та бідності 90-х до війни сьогодення. Є низка громадських організацій, які діють давно, швидко реагують на суспільні запити і становлять важливу частину розбудови та підтримки української спільноти. Одна з таких організацій – Полтавська філія Суспільної служби України.  

Read More

Креативні та несподівані роботи представили студенти полтавської Школи документальних фільмів ДОК.орінно.

Дев’ять документальних фільмів молодих авторів презентували у Полтаві вечері 24 грудня.

Це робити аматорів, але майже на всіх стадіях створення їх супроводжували професійні викладачі. Саме вони з липня нинішнього року вели заняття у Полтаві в Школі документальних фільмів ДОК.орінно. Прем’єри у приміщенні Містохаб стали фінальним акордом багатомісячного навчання.

Read More

Публікуй, що платиш

Новини від Publish What You Pay (Публікуй, що платиш)
Країни, що впроваджують Ініціативу прозорості видобувних галузей(ІПВГ) @ІПДО, повинні розкривати свої контракти, але чи так це на практиці? Дізнайтеся про це за допомогою цього інструменту, створеного @pwyptweets @NRGInstitute та @OxfamAmerica

Read More

Перегляду фільму режисерки Таїсії Кутузової

«Відстоювати інтереси громади виявляється може бути небезпечним для життя. А головний герой не зупиняється. То напевно такі люди мають супер силу»

«Чому ті хто йдуть до влади думають про свої інтереси, а не про тих, хто їх обрав? Що потрібно робити щоб такого не було? Хто може впливати на владу?

Read More

Перегляд та обговорення фільму «Чемпіонка»

Для учнів 9 класу полтавської школі №23 подібний формат заходу був незвичним, для когось «зустріч» з документальним кіно відбулася вперше. Можливість «познайомитися» з героями фільму, які є реальними людьми з реальними проблемами та переживаннями, відчути яскраві емоції під їхнім впливом, згадати приклади з власного життя та свій особистий досвід, а потім обговорити все це разом, відверто та щиро, разом з дорослими… все це було надзвичайно важливим для юних глядачів. А сам сюжет фільму, незламність та сміливість головної героїні, її впевнений шлях до мети, зворушили їх.

Read More