Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Молодь готова взагалі відмовитись від газу

Молодь готова взагалі відмовитись від газуВ рамках школи  молодіжної активності “ТОСОКО” , представники з Івано-Франківської, Вінницької  та Полтавської областей зустрілись 10 грудня у Полтаві.

Полтавська філія Суспільної служби України (ПФ ССУ), на чолі з керівником Ганною Кіященко та експертом Юрієм  Филенком,  також не оминула даного заходу і з радістю ознайомила активну молодь із інших областей ситуацією у видобувному секторі  Полтавщини. «Наш регіон є одним із найпотужніших у видобутку нафти і лідером в Україні по балансовим запасам та видобутку природного газу. Саме тому напруга у відносинах всіх зацікавлених сторін постійно мандрує між владними кабінетами обласної адміністрації, громадськими діячами та керівниками видобувних підприємств» – розпочав свою презентацію, Юрій Филенко. «ПФ Суспільної служби України провела в цьому році круглі столи у всіх видобувних регіонах, а родовища нафти і газу розробляють у 16 із 25 районів області. Під час таких зустрічей ми намагались створити платформу для діалогу , а також сприяли налагодженню співпраці місцевої влади, громадськості та видобувних компаній. Розповідали про міжнародний стандарт Ініціатива прозорості видобувних галузей, «розкладали по поличках»  суть стандарту та переваги для місцевих громад, які вони можуть отримати від його впровадження».

Присутнім було важко зрозуміти навіщо продовжувати розробку родовищ, видачу спецдозволів, якщо Полтавщина від такої діяльності нічого не отримує крім погіршення екологічної ситуації та нових корупційних схем. Молоді активісти  з інших регіонів наголошували , що потрібно поступово зменшувати використання природного газу та переходити на альтернативні джерела енергії.

Ганна Кіященко, закликала молодь підтримати (через своїх депутатів) законопроект 3038, який може наповнити місцеві бюджети від коштів з рентних платежів видобувних компаній.


Захід відбувся в рамках проекту  «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Зміст продукту є відповідальністю Полтавської філії Суспільної служби України і не обов’язково збігається з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD), уряду США та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

One comment

Александр

И я о том же. https://www.facebook.com/noprofy/posts/1837872749764083

“6-річний Олександр Андрусенко не вважає себе переселенцем у соціальному сенсі і не покладається на допомогу держави: після окупації Криму він придбав будинок на околиці Полтави й переїхав сюди разом зі своєю сім’єю.

Більше того, створивши на новому місці сонячну електростанцію, забезпечив собі енергетичну незалежність.”

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *