Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Відбувся семінар “Екологічне будівництво”

семінар Екологічне будівництво - Полтава, 22 травня 2010р.Про десятки технологій, які дозволяють зводити комфортні будинки, з природних матеріалів, враховуючи всі потреби сучасності та дизайну – говорили на теоретичному семінарі з екобудівництва. Ініціатором проведення виступила голова Суспільної Служби України в Полтавській області Ганна Кіященко. Серед учасників студенти, архітектори, викладачі, спеціалісти-практики екологічного будівництва.
Наша планета має обмежені та кінчені ресурси, говорять науковці, а нинішні технології будівництва створюють дуже багато сміття, негативно впливають на здоров’я мешканців будинків та прискорюють глобальне потепління, – говорить тренер з екобудівництва Андрій Бобровицький.
Ще в недалекому минулому наші предки будували свої оселі з природних матеріалів: глини, дерева, соломи, очерету.
При хорошому фундаменті, таке житло слугувало багатьом поколінням і було не тільки екологічно чистим, але й впливало на духовний стан людини, каже асистент кафедри основ архітектури Полтавського Національного технічного університету Тетяна Бунякіна

– Побутує така думка. що такі будівлі дуже дорогі, нетривкі. Але ми їдемо у райони Полтавської області і знаходимо будівлі, які були покинуті більше 70 років це кінець 18 ст п.19, і будівлі досі стоять.
Це будівництво в Украіні було просякнуто містикою, духовною складовою. Глина ототожнювалася з праматірю Землею, кожна структурна одиниця в будівлі мала свою назву, символіку, дуже складну етнічну характеристику. Генетична пам’ять предків залишається. Коли людина відсторонюється від техногеного світу, який є в будь-якому випадку для неї чужим і повертається до свого коріння, формується її самоцінка, що безумно формує комфот внутрішній.

Наталія Трикаш

семінар Екологічне будівництво - Полтава, 22 травня 2010р. семінар Екологічне будівництво - Полтава, 22 травня 2010р.
семінар Екологічне будівництво - Полтава, 22 травня 2010р.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *