Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Вплив достовірності списків виборців на результат виборів

ЦЕНТР ПІДТРИМКИ ГРОМАДСЬКИХ ІНІЦІАТИВ

ПРЕС – АНОНС

Вплив достовірності списків виборців на результат виборів.

14 травня 2015 року о 10.30 в приміщенні Полтавської філії Суспільної служби України, вул.Соборний майдан 15 відбудеться громадське обговорення на тему «Перспективи покращення громадського контролю за веденням Державного реєстру виборців України напередодні виборів до місцевих рад».

В ході круглого столу обговорюватимуться основні аспекти розвитку Державного реєстру, міжнародні практики публічного контролю за веденням реєстрів. Одним з основних завдань зустрічі є обговорення питання відкритості Державного реєстру та контролю за складанням списків виборців: Які персональні дані Державного реєстру виборців повинні бути відкритими для суб’єктів виборчого процесу та яким чином це можливо забезпечити?

Також будуть обговорюватись наступні питання:

–    Обговорення проблеми ідентифікації в Україні в широкому контексті, а також конкретних ідентифікаторів, які мають або можуть бути відкритими у Державному реєстрі виборців.

–    Запровадження ідентифікаційної картки громадянина України: крок до електронного голосування, дистанційного управління виборцем своїми персональними даними.

–     Чи потрібно сприяти реєстрації переселенців, з метою їх участі у голосуванні під час місцевих виборів.

До участі в обговоренні оптимальної моделі роботи Державного реєстру виборців України запрошуються представники органів ведення Державного реєстру виборців, представники влади, громадські організації, політичні партії, ЗМІ та всі зацікавлені в темі дискусії.

Контакти особи, відповідальної за проведення заходу:

Кіященко Ганна Телефон:  500-647, +384109958

Email:  kiyaschenko@i.ua