Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Соціальний капітал як ресурс розвитку українських громад (АНОНС)

Анонс

31 жовтня з 10 год. для громади Великосорочинської ОТГ Миргородського району Полтавської області в будинку культури села Великі Сорочинці, вул. Гоголя. 26 Полтавська філія Cуспільної служби України проводить:

Семінар “Соціальний капітал та громадське лобіювання”

Учасники семінару дізнаються про Стратегію і тактику нарощування соціального капіталу у своїй громаді. Навчаться впливати на процес прийняття рішень у своїх громадах.

Запрошуємо депутатів територіальної громади, вчителів, працівників соціальної сфери, представників видобувних компаній, підприємців, працівників виконавчого комітету ОТГ, бюджетних закладів,  членів громади.Наша організація входить до Асоціації «Енерготранспарентність», члени якої працюють в усіх  нафтогазодобувних регіонах України   для:

  • Поширення інформації про Ініціативу  прозорості видобувних галузей(ІПВГ) серед депутатів місцевих  рад, виконавчих органів ОМС, державних службовців та  представників громадськості.
  • Популяризації звітів ІПВГ. Поширення інформації  про реальні доходи видобувних кампаній, сплачені податки, їх використання, приклади відповідального ставлення компаній до виконання своїх зобов’язань.
  • Мотивації місцевих громад до ефективного використання рентних платежів  шляхом підвищення прозорості  ухвалення рішень, залучення всіх зацікавлених сторін до розробки Стратегій розвитку громад ..
  • Спільної відповідальність компаній ПЕК та ОМС за подальший сталий розвиток територій.

Ініціатива прозорості видобувних галузей (EITI) – це глобальний стандарт управління нафтовими, газовими та мінеральними ресурсами країни, який впроваджується урядами у співпраці з приватними компаніями та громадянським суспільством.

ІПВГ сприяє сталому розвитку громад, дозволяє підвищити конкурентоспроможність видобувних компаній та покращити інвестиційний клімат регіонів.

Більше про ІПВГ та вигоди від його впровадження  Ви можете дізнатися на офіційних сайтах Міністерства енергетики та вугільної промисловості України http://mpe.kmu.gov.ua/, www.eiti.org.ua, сайті Полтавської філії Суспільної служби України:  ssu-poltava.org.


Захід проводить Полтавська філія Суспільної служби України в рамках проекту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні: регіональний вимір» за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Великої Британії через проект «Ефективне управління державними фінансами», що реалізується федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH