Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Тренінг «Я та успіх» за проектом Women Work Well

WOMEN WORK WELL - запорука успіху “WOMEN WORK WELL” – запорука успіху

«Я та успіх». Тренінг під такою назвою відбувся 14 жовтня для тих, хто став учасниками проекту “Інноваційна програма захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених жінок на місцевих ринках праці“WOMEN WORK WELL” та «відшукує ключі» до успішного старту та розвитку бізнесу. Згаданий проект має надати ВПО (переважно жінкам) нові унікальні можливості пройти бізнес навчання, започаткувати власну справу в місті свого проживання, розвинути малий або середній бізнес.

Для реалізації своїх бізнес ідей та втілення їх в життя учасникам програми не обійтися без менторської підтримки з боку ефективних підприємців, без особливих знань в сфері фінансів та економіки, і, звичайно, без особливих якостей, сміливості та впевненості в успішності своєї справи. А з чого складається успіх? Як досягти його в житті? Що слід робити в першу чергу для його досягнення в бізнесі? На всі ці питання, під час тренінгу, присутні намагалися найти відповіді за допомогою сертифікованого тренера Центру культури та розвитку «Горизонт» (м. Київ) Лілії Белялової, економіста та психолога.WOMEN WORK WELL - запорука успіху Дискутували, аналізували складні життєві ситуації, розмірковували над тим, як «притягнути» до себе успіх та успішних людей… Зійшлися на тому, що без власного розвитку, як особистості, не слід і очікувати розвитку в бізнесі. Тому дуже слушними були поради Лілії щодо самомотивації та того, як діяти: використовувати всі можливі ресурсні ситуації для росту та розвитку; постійно навчатися та бути відкритим новим знанням та поглядам; не забувати про те, що почати нове життя ніколи не пізно, а нові території – це нові можливості для ідей та натхнення. Теорію підкріплювали практичними вправами, розробляли стратегію успіху на рік, місяць, кожен день! Виявляється, це цілком можливо, якщо оволодіти секретами Таймменеджменту. А цими секретами тренерка щиро ділилася. Як і корисними порадами щодо досягнення найсміливіших цілей. Поставте перед собою мету. Потім кожен день ставте перед собою невеликі завдання, виконання яких наблизить вас до успіху! Складіть план та приступайте до його здійснення. Почніть діяти. Почніть з малого, з обмеженим ризиком та з обмеженими інвестиціями, але почніть! І успіх до вас прийде! Головне, відчувайте себе не жертвою обставин, а АВТОРОМ СВОГО ЖИТТЯ!

WOMEN WORK WELL - запорука успіху Кава з ментором

Після активної роботи на тренінгу дуже доречною була смачна та запашна кава… тим більше, що пили її, натхнені на успіх учасниці проекту, у компанії із майбутніми менторами. Саме за допомогою останніх, за умовами програми “WOMEN WORK WELL”, жінки, які вже започаткували власну справу або бажають це зробити, будуть розвивати свої бізнес ідеї та впевнено йти до успіху. Перші кроки починаються вже зараз.. а перші результати будуть оцінені на початку березня. Саме тоді на розвиток своєї справи по 500 євро отримають найкращі менті (підопічні). І з ними вже сьогодні готові ділитися своїм досвідом наставники – ментори. Серед них яскрава, харизматична та талановита відома Полтавська теле – та радіоведуча Олена Нікіфоренко. Вона підкорила присутніх своєю посмішкою та оптимізмом і одразу запросила до співпраці, навчання на спеціальному курсі для жінок (автором та розробником якого є сама Олена) та відкритого спілкування, зокрема і в радіоефірі.

WOMEN WORK WELL - запорука успіху А ось Інна Калініна, хоча і є ВПО (до літа 2014 вона жила та працювала економістом в мережі супермаркетів «Амстор» в Макєївці, Донецької області) запропонувала свою підтримку вже у якості ментора тим, кому потрібні поради щодо відкриття виробничого підприємства. Ще у 2015 Інна отримала гроші на розвиток справи від одного з міжнародних фондів та придбала промислові швейні машини. Зараз в ательє у Калініної працюють дві професійні швачки та отримують стабільну заробітну платню, а саму чарівну Інну можна сміливо вважати справжньою бізнес леді. Такого ментора якраз і розшукує Олена Донська з Луганська, в неї є чудова ідея зі створення швейної майстерні, проте не зовсім звичайної…. з красномовною назвою «Про котиків». Для Олени, мами п’ятьох дітей, улюблені котики – символ домівки, сімейного затишку та тепла … за якими так сумує вся велика родина Донських. Успішний бізнес, сподівається Олена, допоможе їм відчувати себе як вдома і в Полтаві. Тільки зараз дуже багато питань, відповіді на які без ефективних менторів не знайти.

Як скласти бізнес план? Де та як отримати фінансову підтримку? Як заручитися підтримкою місцевої влади, якщо така буде потрібною? Як продуктивно та швидко просувати товар на ринку, за допомогою Інтернету? А як просунути власний сайт та ще й з мінімальними витратами?

Питань, дійсно, безліч. Вони були практично однакові у всіх майбутніх підприємців – учасників проекту. Тому, запевнила Ганна Кіященко, Голова ПФ ССУ, керівник “WOMEN WORK WELL”, в Полтавській області, найближчим часом будуть організовані тематичні зустрічі із менторами та спеціальні курси на яких можна набути необхідні навички для реалізації своїх бізнес ідей. Навіть самих сміливих!


Проект впроваджується ГО “Фонд прав людини” спільно з Естонським Жіночим Ресурсним Центром “ENUT” за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.  У Полтавській області  проект реалізує Полтавська філія Суспільної служби України

Інноваційної програми захисту прав та інтересів
внутрішньо переміщених жінок на місцевих ринках праці

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *