Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Частина рентних платежів допоможе розвитку громад Зіньківського району

Частина рентних платежів допоможе розвитку громад Зіньківського району15 червня 2017 р. – с.Шилівка

Частина рентних платежів допоможе розвитку громад Зіньківського району

15 червня 2017 року в с. Шилівка відбувся семінар “Визначення стратегій та складання проектів використання коштів від видобувних компаній у 2018 році відповідно до змін у законодавстві”.
Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної служби України, член БГЗО при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості розповіла про міжнародний стандарт Ініціативи прозорості видобувних галузей(ІПВГ), які можливості він надає, як його можна використовувати.
Тренер Віктор Бобиренко розповів яким чином контролювати наповнення бюджету, як визначити пріорітети при плануванні витрат з місцевого бюджету для сталого розвитку місцевих громад, які можливості надає реформа децентралізації разом з відрахуваннями до місцевих бюджетів 5% ренти від видобутку вуглеводнів, на які проекти і яким чином освоїти ці кошти. Також були обговорені спільні проблеми об’єднаних територіальних громад Сумської та Полтавської областей, а також проблеми, що виникають в районах Полтавської області від видобутку вуглеводнів.

Також Ганна Кіященко оголосила конкурс на кращий проект для освоєння коштів, що надійдуть до місцевих бюджетів за рахунок видобутку вуглеводнів.


Матеріал підготовлено в рамках проекту» Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Зміст продукту є відповідальністю Полтавської філії Суспільної служби України і не обов’язково збігається з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD), уряду США та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Частина рентних платежів допоможе розвитку громад Зіньківського району