Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Якби я став президентом, то що б змінив у медицині

Лікарі – це люди з великої літери, щодня вони борються за людське життя. Цілодобово медичні працівники чергують біля хворих аби розрадити та полегшити їхні страждання. В душі лікаря повинно бути милосердя, інакше це – не лікар.
Якою медицина постає сьогодні перед звичайними громадянами? На перший погляд все ніби й непогано, але якщо придивитися пильніше, неприємних моментів чимало: низькі зарплати, застаріле обладнання, черги, щоб потрапити на прийом, дефіцит уваги до хворих та лікарні, які потребують ремонту. Наші медичні вищі нав-чальні заклади щороку випускають значну кількість спеціалістів, багато з них за таких умов втрачають інтерес до праці, а водночас і до пацієнтів.
Нашій медицині для процвітання потрібні наступні речі: зацікавлення з боку влади, гідне фінансування, збільшення кількості державних місць для студентів, невідкладний ремонт лікарень, забезпечення найновішими технологіями, які будуть доступні абсолютно кожному громадянинові, збільшення заробітної платні медикам, адже до кого ми звертаємося в першу чергу, коли нам болить, медицина для студентів, інвалідів, працівників шкідливих галузей, пенсіонерів, малозабезпечених верств населення, дітей з вродженими вадами (психічними або фізичними) повинна бути безкоштовною, ціни на препарати мають бути невисокі, адже це найнеобхідніше для життя, важливо, щоб автомобілі швидкої допомоги були насправді швидкими і найновішими.
Будь-які зміни варто почати з самих себе. Потрібно оздоровлювати нашу медицину ква-ліфікованими кадрами, які гідні своєї професії.
Хворий щасливим ніколи не буде, отже завдяки лікарям ми можемо спати спокійно, але і їм потрібна впевненість та сила дивитися на те, коли в операційній люди йдуть від нас… Не кожен витримає споглядання мук іншої людини, цей обов’язок ми склали на плечі медика, але винагороду за це дали мізерну.

Владислав Могилат
студент Полтавського
базового медичного коледжу

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *