Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Всеукраїнський конкурс соціальних плакатів «Освіта дорослих»

Всеукраїнський конкурс соціальних плакатів «Освіта дорослих» 2012Інформаційно-дослідницький центр «Інтеграція та розвиток» (Сімферополь), Західно-Український Ресурсний Центр (Львів), Суспільна Служба України (Полтава) при підтримці Представництва dvv-international в Україні оголошують Всеукраїнський конкурс на кращий плакат і слоган для соціальної інформаційної кампанії, яка буде спрямована на популяризацію ідеї навчання протягом усього життя (lifelong learning) серед дорослого населення та громадськості України.

Освіта для всіх стала однією з головних проблем сучасного суспільства. Навчання протягом усього життя є необхідністю для кожного з нас. Для деяких це починається з курсу грамотності або заповнення «освітніх прогалин», для інших – з вивчення мови або розвитку інтересу до сфери сучасних ЗМІ, тем здоров’я та екологічної освіти. І те й інше можливо: навчання як другий шанс, і разом з тим, розширене і прогресивне навчання. У наші дні в Україні немає державної політики з навчання протягом усього життя як рухомої сили економічного і соціального розвитку країни. Тому виникає необхідність у популяризації цих ідей.

Read More

Українське експертне середовище зміцнює свій потенціал у питаннях е-врядування

Всеукраїнська конференція з питань електронної демократії проходила в місті Чернігів 23 – 24 травня 2012 року. Всі учасники заходу, а це біля 80 представників громадськості та влади, мали змогу ознайомитись, обговорити та змістовно поспілкуватись щодо реалій впровадження е-врядування в Україні.
Представники Полтавської філії Суспільної служби України Віктор Нестеренко і Марія Лагода мали змогу поспілкувались з провідними експертами громадянського суспільства та дізнались про досвід Естонії у сфері електронної демократії.
Під час роботи конференції були представлені кращі практики впровадження і, навіть, алгоритми дій по запровадженню е-врядування в містах України. Цікаво, що всі області мають своєрідні особливості в питаннях просування е-демократії. В одних областях – це представники громадянського суспільства, в інших – сама влада. В результаті дискусій, учасники дійшли висновку, що саме синергія дій «влада + громада» дає позитивний і стійкий результат. Сьогодні е-врядування є одним з пріоритетів Партнерства «Відкритий Уряд» і саме громадськість може стати реальним помічником владі у втіленні в життя національного плану з впровадження міжнародної ініціативи.

Read More

Семінар “Особливості освіти дорослих” 25.05.2012

Інституційний розвиток провайдерів освіти дорослих - Семінар Особливості освіти дорослих - 25.05.201225 травня 2012 року Полтавська філія Суспільної служби України провела перший семінар для представників організацій Полтавщини, які займаються навчанням дорослих. Проект «Інституційний розвиток провайдерів освіти дорослих» виконується за підтримки DVV International Україна.
Програма семінару «Особливості освіти дорослих» була спрямована на ознайомлення з досвідом Росії та Молдови, тренер Тетяна Білоброва презентувала “Сучасні способи активізації освіти дорослих” та “Особливості навчання людей похилого віку.
Олена Гаран розповіла про те, яким навичкам і компетенціям навчають у Німецьких вищих народних школах”.
Учасники семінару мали змогу обмінятися думками щодо полтавського досвіду освіти дорослих та причин, які перешкоджають розвитку освіти дорослих в Україні.

Декларації про доходи полтавських високо посадовців

Полтавська філія Суспільної служби України відповідно до статті 19 Закону України “Про доступ до публічної інформації ” звернулася до Полтавської ОДА, Полтавської міської ради та Ленінської районної в м.Полтава ради надати копії Декларацій про доходи за 2011 рік керівників цих органів.
Згідно – ч. 1 ст. 12 та ч. 1 ст. 4 Закону Про засади запобігання і протидії корупції № 3206-VI від 7 квітня 2011 року вище зазначені особи повинні були до 1 квітня 2012 року подати Декларації про доходи за 2011 рік за місцем своєї роботи.

Також, згідно з ч. 2 ст. 12 Закону Про засади запобігання і протидії корупції Відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік керівників органів місцевого самоврядування та їх заступників підлягають оприлюдненню протягом 30 днів з дня їх подання шляхом опублікування в офіційних друкованих виданнях відповідних органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
Полтавська ОдА і Полтавська міська рада оперативно зреагували на надіслані запити і протягом тижня надіслали запитувану інформацію. Натомість Ленінська районна в м.Полтава рада лише після повторного звернення через 13 днів надіслала відповідь, що Декларації оприлюднені в ЗМІ. (див. копію відповіді).

Read More

Проведення громадської експертизи

Полтавська філія Суспільної служби України проводить громадську експертизу роботи Служби у справах дітей Полтавської ОДА. Запит на проведення експертизи був направлений 9 квітня 2012 року. Голова Полтавської ОДА 18 квітня 2012 року видав Розпорядження №162 про проведення громадської експертизи, яким затверджені заходи щодо сприяння у проведенні громадської експертизи та створена робоча група, до якої увійшли представники Громадської ради при ОДА, працівники ОДА та представник Полтавської філії ССУ. 25 квітня відбулось перше засідання робочої групи, на якому узгоджені спільні дії.
Після отримання матеріалів від Полтавської ОДА почне роботу група громадських експертів. Представники громадських організацій БА «Світло Надії» “, ОГМО “Молода Просвіта” , “Євровибір-соціум”, НГО “Європейський Вибір” та інші висловили бажання взяти участь у проведенні експертизи.

Read More

Суспільній службі України 20 років

Суспільній службі України 20 років28-29 квітня у Ворзелі біля Києва відбувся 7 з’їзд Суспільної служби України.
2012 рік ювілейний для організації, бо вона була заснована 20 років тому в 1992 році і тоді відбувся в Києві установчий з’їзд.
Величезний внесок в заснування та розвиток організації зробили українські організації Канади та Америки , насамперед Суспільна служба українців Канади та Світова Федерація українських жіночих організацій.
Суспільна служба України має осередки в 24 областях та містах Києві та Севастополі.
Головою Суспільної служби України був обраний Богдан Фесюк. Надію Самуляк, яка очолювала Службу протягом 17 років обрали почесною головою.

Read More