Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Декларації про доходи полтавських високо посадовців

Полтавська філія Суспільної служби України відповідно до статті 19 Закону України “Про доступ до публічної інформації ” звернулася до Полтавської ОДА, Полтавської міської ради та Ленінської районної в м.Полтава ради надати копії Декларацій про доходи за 2011 рік керівників цих органів.
Згідно – ч. 1 ст. 12 та ч. 1 ст. 4 Закону Про засади запобігання і протидії корупції № 3206-VI від 7 квітня 2011 року вище зазначені особи повинні були до 1 квітня 2012 року подати Декларації про доходи за 2011 рік за місцем своєї роботи.

Також, згідно з ч. 2 ст. 12 Закону Про засади запобігання і протидії корупції Відомості, зазначені у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік керівників органів місцевого самоврядування та їх заступників підлягають оприлюдненню протягом 30 днів з дня їх подання шляхом опублікування в офіційних друкованих виданнях відповідних органів державної влади та органів місцевого самоврядування.
Полтавська ОдА і Полтавська міська рада оперативно зреагували на надіслані запити і протягом тижня надіслали запитувану інформацію. Натомість Ленінська районна в м.Полтава рада лише після повторного звернення через 13 днів надіслала відповідь, що Декларації оприлюднені в ЗМІ. (див. копію відповіді).
Але не надання копій Декларацій про доходи керівників виконкому Ленінської районної в м.Полтава ради є прямим порушенням Закону України “Про доступ до публічної інформації”.

Адже відповідно до статті 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації ” п.2. Відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел (зокрема офіційних друкованих видань ), або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.

Додаток
Лист 02-32/477

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *