Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Всеукраїнський конкурс соціальних плакатів «Освіта дорослих»

Всеукраїнський конкурс соціальних плакатів «Освіта дорослих» 2012Інформаційно-дослідницький центр «Інтеграція та розвиток» (Сімферополь), Західно-Український Ресурсний Центр (Львів), Суспільна Служба України (Полтава) при підтримці Представництва dvv-international в Україні оголошують Всеукраїнський конкурс на кращий плакат і слоган для соціальної інформаційної кампанії, яка буде спрямована на популяризацію ідеї навчання протягом усього життя (lifelong learning) серед дорослого населення та громадськості України.

Освіта для всіх стала однією з головних проблем сучасного суспільства. Навчання протягом усього життя є необхідністю для кожного з нас. Для деяких це починається з курсу грамотності або заповнення «освітніх прогалин», для інших – з вивчення мови або розвитку інтересу до сфери сучасних ЗМІ, тем здоров’я та екологічної освіти. І те й інше можливо: навчання як другий шанс, і разом з тим, розширене і прогресивне навчання. У наші дні в Україні немає державної політики з навчання протягом усього життя як рухомої сили економічного і соціального розвитку країни. Тому виникає необхідність у популяризації цих ідей.

МЕТА КОНКУРСУ:
• Популяризація ідеї освіти протягом усього життя (lifelong learning);
• Формування у молоді та людей середнього та старшого віку розуміння важливості освіти протягом усього життя;
• Активізація творчих та ініціативних авторів, пошук талантів і сприяння їхній самореалізації, творчому зростанню.

УЧАСНИКИ КОНКУРСУ: журналісти, дизайнери, художники, фотографи, представники громадських організацій, а також усі ті, хто має цікаві і творчі ідеї по темі конкурсу.

ТЕРМІН ПРИЙОМУ РОБІТ: з 25 травня по 25 червня 2012 року.
Готові роботи і заявку учасника необхідно надіслати до 25 червня 2012 року на електронну пошту: konkurs.posters@mail.ru. У заявці вказати ПІБ, назву організації \ місто, контактні дані (телефон, електронна пошта), коментар до роботи (не більше 200 слів).

Результати конкурсу стануть відомі до 25 липня 2012 року. Інформація про переможця, а також кращі роботи будуть розміщені на сайтах організаторів конкурсу.

ПЕРЕМОЖЕЦЬ КОНКУРСУ ОТРИМАЄ ВИНАГОРОДУ У РОЗМІРІ 1000 ГРН.

Зображення, яке перемогло в конкурсі, буде використано в соціальній інформаційній кампанії, яка пройде в рамках «Днів навчання дорослих» у вересні 2012 року в Києві, Львові, Полтаві, Криму (Сімферополь).

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ РОБІТ:
• Ідея, закладена в роботі, повинна спонукати до переоцінки усталених у суспільстві стереотипів щодо навчання в дорослому віці (від 18-ти та далі);
• Робота повинна апелювати до молоді, людей середнього та старшого віку, та бути легко впізнаваною і такою, що запам’ятовується;
• Зображення може бути як кольоровим, так і монохромним;
• Слоган повинен відображати тему конкурсу, бути лаконічним, чітким;
• Один учасник (колектив авторів) може подавати не більше трьох робіт.

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ РОБІТ:
• Мінімальний розмір роботи – формат А3;
• Файл формату JPG або PDF;
• Може бути виконана в будь-яких графічних та фототехніках, а також за допомогою цифрових технологій.

КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ РОБІТ:
• Відповідність цілям і умовам конкурсу;
• Оригінальність роботи;
• Мотивуюча сила роботи.

Додаткову інформацію можна знайти на сайтах dvv-international (http://www.dvv-international.org.ua ) та Інформаційно-дослідницького центру «Інтеграція та розвиток» (http://ciet.org.ua )

Контактна особа: Анна Ветвицька (м. Сімферополь): тел. 050-60-74-281,
e-mail: ditkovskaya@inbox.ru

Файли:
Объявление о конкурсе (рус.)
Оголошення про конкурс (укр.)

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *