Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Доступно про бюджет своєї громади

Бюджети місцевих громад. Роль та можливості громадських організацій з моніторингу бюджетів17 та 18 листопада 2016 року Віктор Бобиренко, експерт з громадського лобіювання та бюджетної сфери провів семінари «Бюджети місцевих громад. Роль та можливості громадських організацій з моніторингу бюджетів» для активних представників  громади, органів місцевого самоврядування селища  Диканька та громадських активістів та молоді у Полтаві.

На семінарах йшлося про місцеві бюджети, джерела їх наповнення, порядок прийняття бюджету депутатами місцевих рад. Також експерт продемонстрував, де  можна знайти інформацію про бюджет своєї громади, як потрібно  моніторити витрати місцевих органів влади та комунальних підприємств. Бюджети Диканьки та Полтави були наглядними прикладами для засвоєння знань.

Read More

БГЗО затвердила проекту другого Звіту ІПВГ

БГЗО затвердила проекту другого Звіту ІПВГ15 листопада у Міненерговугіллля відбулося чергове засідання Багатосторонньої групи заінтересованих осіб (БГЗО), під час якого було розглянуто та затверджено проект другого Звіту ІПВГ України. Також окремо були презентовані результати 35-го засідання Правління ІПВГ.
Проект другого Звіту ІПВГ був поширений серед членів БГЗО попередньо, задля отримання відповідних пропозицій та зауважень до нього. Засідання було розпочато з презентації експертами EY (Незалежного адміністратора ІПВГ в Україні) проекту Звіту і висвітлення його ключових моментів, та продовжено дискусією щодо наданих коментарів.
Було відзначено досить велику та повну контекстну частину проекту Звіту, проте вказано на недостатній рівень покриття частини, що стосується розкриття інформації щодо платежів компаній. Основною причиною стала відсутність відповідей від низки підприємств. Зокрема, надзвичайно важливим є отримання даних від компаній сектору видобутку нафти, руди та вугілля.

Read More

Теорія великого фільтра – рефлексії

Вчора, 12 листопада в Галереї Мистецтв презентували нашу нову виставу

Творили, творили і нарешті витворили! Вчора, 12 листопада в Галереї Мистецтв презентували нашу нову виставу «теорія великого фільтра». Шість місяців роботи: більше десятка тренінгів, лекцій, тиждень таборування на березі Ворскли, постійний пошук нової інформації, інтерв’ю, знайомства, істерики… Ми отримали безцінний досвід, море нових знань та океан запитань, на які шукаємо відповідей. І коли нарешті все це набуває форми і дає змогу ділитися накопиченим з аудиторією – це неповторні відчуття.
Злочини на ґрунті упередженості, дискримінація, толерантність – це дуже складні теми. Але якщо ми спонукали хоча б одного з глядачів замислитися – це вже успіх для нас. Дякуємо всім, хто весь цей час підтримував, творив, навчав і навчався разом з нами, хто знайшов час і прийшов вчора поговорити на такі актуальні і гострі теми.
Проте це тільки початок нового етапу. Попереду багато роботи, виступів, знайомств, дискусій. І ми відкриті до всього того!

Read More

Теорія великого фільтра: Театр Сучасного Діалогу (сюжет на Громадське Полтава)

«Теорія великого фільтра»: Театр Сучасного Діалогу презентував полтавцям нову виставу

2 листопада в Галереї мистецтв відбувся прем’єрний показ вистави «Теорія великого фільтра» – спільної піврічної роботи ПФ Суспільної Служби України та Театру Сучасного Діалогу, яка підтримувалася Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ/БДІПЛ.

«Почалося все з тренінгів про те, що таке дискримінація, про мову ворожнечі. Приїздили до нас лектори з різних міст України. Потім ми почали збирати матеріал самостійно: брали інтерв’ю, вели свої щоденники. В нас навіть був театральний табір цілий тиждень… І все це потрапило ось у цю роботу», – поділилася враженням від місяців підготовки одна з акторок Театру Сучасного Діалогу Надія Миколаєнко.

Основний акцент даної вистави зводився до єдиного моменту: висвітлення всіх дискримінаційних питань у «чистому» і «відкритому» вигляді, щоби глядач зрозумів, що можна сміятися з кольору шкіри, віросповідання, мови, фізичних різниць тощо, але там, де сміється один, плаче інший.

«Це парадоксально, коли показуєш таку виставу, пов’язану з дискримінаціями, стереотипами, упередженнями, і опісля, під час обговорення люди починають дискримінувати один одного… Дійсно, це така проблема, яку неможливо вирішити», – прокоментувала режисерка Роза Саркісян власні спостереження за суспільними діями.

https://www.youtube.com/watch?v=mW3w-0uTVa0

Теорія великого фільтра – про модерацію на прем’єрі

Модераторкою дискусії, яка відбудеться після прем'єри вистави буде Viktoria Bavykina

Модераторкою дискусії, яка відбудеться після прем’єри вистави буде Viktoria Bavykina – дослідниця політичного мистецтва, публіцистка, критикиня. Менеджерка культурних проектів, кураторка міжнародного медіа-проекту «Sex Dialogues».

Вистава «теорія великого фільтра» створена в рамках проекту «Театр сучасного діалогу – мистецький засіб попередження злочинів на грунті упередженості», який виконує Полтавська філія Суспільної служби України та Театр Сучасного Діалогу за підтримки Організації з безпеки та співробітництва в Європі/Бюро з демократичних інститутів та прав людини.

Прем’єра документальної вистави «Теорія великого фільтра»

Теорія великого фільтра - документальна драмаЯк часто в щоденних ситуаціях обмеження наших прав ми розпізнаємо дискримінацію?
«Теорія великого фільтра» – нова робота колективу Театру Сучасного Діалогу.
Ми взялися досліджувати питання запобігання злочинам на ґрунті упередженості. Кожен учасник і учасниця вже півроку вивчає цю тему через власний досвід, переживання та призму стереотипів, звертається у своєму пошуку до історичного досвіту людства.
Але поряд із зробленими висновками виникла маса запитань, на які немає однозначних відповідей. Навіщо ми користуємося стереотипи – це захист, чи інструмент для розпалення ворожнечі? Чому в нашій країні досі існує інформаційна маніпуляція та мова ненависті? Як можна бути толерантним до нетолерантних? І взагалі толерантність – це добровільне перенесення страждань, чи демократична взаємодія між людьми?
На дискусії, яка традиційно відбудеться після вистави, разом з глядачами ми спробуємо знайти відповіді і на ці запитання.
Тож як сучасне мистецтво може допомогти розгледіти за нав’язаним образом ворога звичайну людину, яка потребує поваги та захисту своїх прав?..

У виставі ми використовуємо документальний матеріал: інтерв’ю з людьми різного віку, соціального статусу, національностей, переконань; власні думки та дослідження учасників та учасниць Театру.

Read More

Тендер на надання тренерських послуг на 2016 рік

Громадська організація
«ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ СУСПІЛЬНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ»

Запрошення до участі у тендері на надання тренерських послуг
на 2016 рік

1.1. Вступ

Громадська організація « Полтавська філія Суспільної служби України»( ГО «ПФССУ»),

Неприбуткова організація ,не платник ПДВ та податку на прибуток, оголошує тендер на надання тренерських послуг  для організації на грудень 2016  року, січень 2017 року.

Закупівля послуг здійснюватиметься за рахунок коштів ГО «ПФССУ»

Предмет закупівлі: тренерські послуги з проведення 4 одноденних тренінга в Полтавській області для представників місцевих громад, групи 15-25 учасників, 8 год.   «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ). Проблеми місцевих громад пов’язані з видобуванням вуглеводнів та збереження навколишнього середовища.»

Кількість тренінгів : 4

Термін надання послуг : з грудня  2016р  по січень 2017р

Read More

Правління ІПВГ дозволило Україні здійснювати адаптоване впровадження Стандарту

Правління ІПВГ дозволило Україні здійснювати адаптоване впровадження СтандартуМинулого тижня, 25-26 жовтня, в Астані проходило 35-те засідання Правління ІПВГ, яке вперше за історію Ініціативи відбулося у Центральній Азії. Понад вісімдесят членів Правління і спостерігачів зустрілись задля обговорення процесів впровадження Стандарту ІПВГ, яке наразі відбувається у 51 країні світу.

Правління окремо обговорило запит на адаптоване впровадження Стандарту від української Багатосторонньої групи заінтересованих осіб (БГЗО). Військові дії на сході України перешкоджають отриманню у повному обсязі інформації, яка необхідна для підготовки другого Звіту ІПВГ України за 2014-2015 роки. У зв’язку з цим, БГЗО надіслала запит до Правління ІПВГ з проханням врахувати при проведенні валідації ситуацію, що виникла, та врахувати неповноту даних щодо звітності про видобувну діяльності на тимчасово непідконтрольних уряду територіях Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Правління розглянуло запит та надало дозвіл Україні здійснювати адаптоване впровадження Стандарту ІПВГ.

Read More