Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Круглий стіл Активності жінок-переселенок. “Нам бракує комунікацій!”

Круглий стіл Активності жінок-переселенок у Полтавській громаді: реалії та виклики”В стінах Полтавської обласної державної адміністрації, за круглим столом,  зібралися активістки громадських організацій, представники влади та лідери ініціативних  груп жінок – переселенок. Останні все більше дізнаються про наш край, знаходять друзів, партнерів, хочуть стати повноправними громадянами регіону, бо вибрали для свого проживання Полтавщину. Говорили про насущні проблеми… виявилося, що серед них дуже багато спільних. Розповідали про успіхи, про те, що вже зроблено, ділилися планами на майбутнє.

Валентину Вождаєнко, заступника начальника Управління культури Полтавської ОДА, турбує, що у Полтаві та області проходить чимало культурних подій, на яких виступають яскраві таланти, відомі в Україні і світі, а зали не завжди заповнені, хоча квитки не дорогі, а для різних соціальних груп, в тому числі ВПО,  взагалі безкоштовні. Також пані Валентина зазначила,  що   діти внутрішньо переміщених осіб мають пільгові умови при вступі на навчання у різні гуртки Школи мистецтв, музичні школи міста Полтави. “Дбати про культурну освіту дітей це спільне завдання: митців, влади, громадських активістів. Мистецтво розвиває кращі якості в дітей і дає їм можливість бути успішними в різних галузях”, — зазначила Валентина Вождаєнко.

Серед запрошених на круглий стіл  лідерка  ініціативної групи «Полтава  –  Самодопомога»  колишня луганчанка  Наталія Діда. Група об’єднує вже більше 1000 сімей переселенців і є платформою для поширення інформації та спілкування. “Коли ми тільки приїхали до Полтави, то опинилися в  інформаційному вакуумі…., –  ділиться з присутніми пані Наталя. “Для нас було велике випробування, втратити всі суспільні зв’язки, друзів, колег, родичів. Тому нам було дуже важливо мати майданчик для спілкування, який ми знайшли в обласній бібліотеці. В нас є групи психологічної підтримки, Школа корисного дозвілля, Ізо студія. Дуже часто організовуємо екскурсії по Полтаві. Нам бракує комунікації з іншими громадськими організаціями і культурними установами та інформації про культурні події в місті.  Адже в багатьох заходах ми б могли взяти участь, наші люди зацікавлені в цьому”.

Read More

Громади цікавляться, а як голосують їх депутати у Верховній раді?

Громади цікавляться, а як голосують їх депутати у Верховній раді?Зустріч з мешканцями знаменитого  села Великі Сорочинці, яка відбулася 12 квітня, виявилась цікавою та пізнавальною для всіх учасників. Експерти ПФ Суспільної служби України розповіли жителям села про Ініціативу прозорості видобувних галузей(#ІПВГ) та основні показники другого звіту за 2014-2015 роки. На території Велико-Сорочинської об’єднаної громади працює аж  5 видобувних компаній.   Але дві з них не подали своєї інформації про обсяг добутих вуглеводнів  та сплачені до бюджетів різних рівнів податки та збори. Це ті компанії, які або не ведуть видобуток, маючи ліцензії, або приховують свої платежі, вдають, що звіт з ініціативи прозорості їх не стосується.. Але корисні копалині належать українському народу і українські громадяни мають право знати, як розпоряджаються їхнім багатством. Ті ж компанії, які нарощують добування вуглеводнів,  сплачують податки, збори, співпрацюють в рамках соціальних угод з громадами (наприклад ПрАТ “НАФТОГАЗВИДОБУВАННЯ), навпаки зацікавлені показати скільки коштів вони сплатили до бюджету і чому їх діяльність важлива для економіки.

Read More

Об’єднані територіальні громади думають про розвиток своїх територій

Об’єднані територіальні громади думають про розвиток своїх територій. РешетилівкаВже друге ми зустрічаємось з мешканцями Решетилівського району на території якого ведуть видобування газу дві великі компанії Укргазвидобування та Укрнафта.

На цей раз зібралися в приміщенні Решетилівської ОТГ, до складу якої входять населенні пункти: селище Решетилівка, села Білоконі, Ганжі, Колотії, Прокопівка, Сені, Слюсарі, Хоружі, Шкурупіївка,  Чернещина, Потічок,  Миколаївка,  Нагірне, Пасічники.

Представники Решетилівської ОТГ взяли активну участь в обговоренні, адже їх дуже хвилює майбутнє громади,  чи будуть робочі місця, звідки брати кошти на ремонт доріг, прокладання водопроводів, чи дійсно з 1 січня 2018 року 3% від рентних платежів за добування вуглеводнів буде надходити до їхнього бюджету  і який буде об’єм цих коштів.

Ярослав Шевченко, експерт Пф Суспільної служби України, розповів про суть ІПВГ, інформацію щодо розбіжностей в деяких податкових платежах, кількість балансових запасів нафти та газу на Полтавщині та які вигоди від цього може отримати громада.

Read More

Зустріч з представниками Сергіївської ОТГ та сільськими голова сусідніх сіл Гадяцького району

Видобувні підприємства на території ОТГ: це перевага для громади, чи зайвий тягар? Видобувні підприємства на території ОТГ: це перевага для громади, чи зайвий тягар?

30 березня  відбулася зустріч з представниками Сергіївської ОТГ та  сільськими голова сусідніх сіл Гадяцького району, на якій  ПФ Суспільної служби України презентувала  Другий звіт  Ініціативи  прозорості видобувних галузей (ІПВГ).

Кіященко Ганна, голова Полтавської філії Суспільної служби України, член БГЗО при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості розповіла чому Україна впроваджує стандарт ІПВГ, для чого це  місцевим громадам?

Шевченко Ярослав, експерт Пф Суспільної служби України говорив про суть Ініціативи  прозорості видобувних галузей (ІПВГ) та головні підсумки другого звіту ІПВГ.

Далі було спільне обговорення проблем сільських громад, на території яких добувають вуглеводні. Особливо турбує місцеві громади наповнення сільських бюджетів. На їх території працюють багато підприємств, але бюджети не наповнюються, бо якимось дивним чином сплата екологічного податку рік за роком навіть зменшується.

А  податок на доходи фізичних осіб(ПДФО) від підприємств нафтогазовидобувного комплексу, розташованих на  території Сергіївської сільської ради до місцевого бюджету Сергіївської територіальної громади йде до бюджету міста Полтави, що суперечить чинному законодавству. Адже відповідно до статті 64 Бюджетного кодексу України податок на доходи фізичних осіб, який сплачується податковим агентом – юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента – юридичної особи, зараховується до відповідного місцевого бюджету за її місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що сплачуються фізичній особі.

Read More

Тендер на надання поліграфічних послуг на 2017 рік

Громадська організація
«ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ СУСПІЛЬНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ»

Запрошення до участі у тендері на надання поліграфічних  послуг
на 2017 рік

1.1. Вступ

Громадська організація « Полтавська філія Суспільної служби України»( ГО «ПФССУ»),

Неприбуткова організація ,не платник ПДВ та податку на прибуток, оголошує тендер на надання поліграфічних послуг  для організації на 2017 рік.

Закупівля послуг здійснюватиметься за рахунок коштів ГО «ПФССУ»

Предмет закупівлі : послуги дизайну та друку буклетів двох видів та плакату для  організації

Друк буклетів з інфографікою  –
Друк карт з ділянками видобутку по районам (А3,4+0)

Приблизна кількість екземплярів : 500шт

Термін надання послуг : з квітня 2017р  по жовтень 2017р

Оплата послуг :  безготівкова ,без ПДВ.

Факт отримання цього запрошення не може розглядатись ,як зобов’язання  щодо укладання договору з боку ГО «ПФССУ». Учасник несе всі витрати, пов’язані з підготовкою та поданням його пропозицій, а замовник у будь якому випадку не є відповідальним за ці витрати незалежно від результату проведення тендеру.

1.2. Кваліфікаційні вимоги до учасників тендера:

– організація  або ФОП закуповує товари або послуги без ПДВ

Всі учасники мають обов’язково надати документи які підтверджують відповідність кваліфікаційним вимогам:

– копія Свідоцтва про Державну реєстрацію юридичної особи або ФОП .

– копія Свідоцтва про сплату єдиного податку  .

1.3. Подача тендерних пропозицій

Для участі у тендері просимо надати свої пропозиції у друкованому або електронному вигляді ( на вибір) –    на поштову адресу : м. Полтава , вул. Соборний майдан 15, 36020

–             на електронну пошту : dvv.poltava@gmail.com

Кінцевий термін подачі пропозицій : 10 квітня 2017р до 18:00.

Контактна особа: Кіященко Ганна,  тел. +380532500647  Ел . пошта dvv.poltava@gmail.com

Також для участі у тендері необхідно надати:

1.Документи до кваліфікаційних вимог (п. 1.2)

2.Додаток№1 Загальні відомості про учасника.

3.Додаток№ 2 Тарифи та послуги.

4.Додаток№3 Таблиця відповідності вимогам тендеру.

Додатки повинні бути завірені підписом учасника тендера.

Замовник має право звернутися до учасників за роз’ясненням змісту їх тендерних пропозицій з метою полегшення їх розгляду, оцінки та порівняння.

Надані у друкованому вигляді копії документів і додатків 1,2,3 повинні бути розбірливими. Відповідальність за достовірність наданої інформації в своїй ціновій пропозиції несе учасник.

1.4. Інформування учасників

Замовник акцептує тендерну пропозицію, що визнана найкращою за результатами оцінки,

Та надсилає всім учасникам повідомлення про результати проведеного тендеру протягом 3 календарних днів після закінчення тендеру.

—-
Завантажити тендер та додатки у форматі *.doc