Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

У Чутово відбувся семінар: Визначення пріоритетів розвитку громад та складання проектних заявок

У смт Чутове відбувся семінар Визначення пріоритетів розвитку громад та складання проектних заявок24 жовтня 2017 року у смт Чутове відбувся семінар “Визначення пріоритетів розвитку громад та складання проектних заявок”. Були присутні представники виконавчої влади, молоді лідери громади і громадські активісти.

В межах Чутівського району знаходиться 5 родовищ. Три спецдозволи (№1817, №4676, №2390) на видобуток вуглеводнів належать ПАТ “Укргазвидобуванню”. Саме Чутове знаходиться на Чутівському родовищі та Будищансько-Чутівській площі.

ПАТ “Укргазвидобування” у вересні цього року уклали дві соціальні угоди з Войнівською та Вільхуватівською сільськими радами на загальну суму майже 400 тис. грн. З Чутівською селищною радою поки соціальних угод не укладено.

Ганна Кіященко, член Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, голова Пф Суспільної служби України, розповіла про суть Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ),  важливість впровадження ІПВГ для Полтавщини. З 1 січня  2018 року 5% рентної плати за видобування вуглеводнів залишатимуться в місцевих бюджетах: сільським, селищним та міським бюджетам – 1% (об’єднаним територіальним громадам – 3%), обласним бюджетам – 2%, районним бюджетам – 2%, тому створення об’єднаної територіальної громади може значно збільшити місцевий бюджет. Вже зараз потрібно планувати соціальні проекти, які будуть виконуватися в наступному році. Учасники семінару дізналися яким чином визначати пріоритети проектів, як скласти проектну пропозицію та обрахувати бюджет


Матеріал підготовлено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Зміст продукту є відповідальністю Полтавської філії Суспільної служби України і не обов’язково збігається з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD), уряду США та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень