Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Підсумкова конференція «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом»

виступає Авдеєва Глаіра Іванівна, колишній остарбайтер22 травня 2013 р. відбулася підсумкова конференція проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом», реалізованого Полтавською філією Суспільної Служби України за підтримки Міжнародної громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність».
У конференції взяли участь колишні в’язні концтаборів та жертви нацистських переслідувань, представники Територіальних центрів соціального обслуговування Київського, Ленінського, Октябрського районів м. Полтава та Карлівського районного територіального центру, волонтери.
На конференції відбулося підбиття підсумків проекту з надання соціальної та медичної допомоги та обговорено напрямки подальшого розвитку співпраці громадського та урядового секторів з метою покращення умов життя представників цільової групи.
У рамках проекту колишні в’язні концтаборів та жертви нацистських переслідувань були забезпечені медикаментами, продуктовими наборами, побутовою хімією, постільною білизною; мобільні представники цільової аудиторії залучалися до заходів і зустрічей, де відбувався обмін досвідом між різними поколіннями; навчалися на комп’ютерних курсах для літніх людей. Для волонтерів, які брали участь у проекті було проведено низку тренінгів.
Учасниками конференції було наголошено на важливості осмислення уроків Другої світової війни. Колишні в’язні нацистських таборів та українці, вивезені на примусові роботи до країн Третього рейху: Авдєєва Г.І., Рибалка С.І., Біленко А.В., Стець Г.С. розповіли про трагічні сторінки власного життя під час Другої світової війни.

Відео:

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *