Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Як налагодити ефективну співпрацю Народної ради з Полтавською міською радою?

7 березня 2014 року в Центрі освіти дорослих Полтавської філії Суспільної служби України, створеному за підтримки dvv international в Україні відбулося перше навчання для представників комісій Народної ради створеної 5 березня цього року.
Члени Народної ради ознайомилися з засадами діяльності органів місцевого самоврядування, структурою полтавської міської ради, виконкому, регламентом міської ради. Разом проаналізували склад депутатських комісій та їх вплив на прийняття рішень, ознайомилися з пропозиціями експертів щодо реформування місцевої влади в Україні.
Також подивилися стан наповнення офіційного веб-сайту міської ради http://www.rada-poltava.gov.ua/ та його відповідність рекомендаціям Указу Президента України №493/2006.
Ось основні вимоги:
Кожен орган державної влади, а також орган місцевого самоврядування, повинен оприлюднювати інформацію через власний офіційний веб-сайт в мережі Інтернет.
На офіційному веб-сайті органу державної влади, органу місцевого самоврядування (надалі – орган) розміщується вся інформація, яка стосується цього органу та сфери його компетенції, зокрема:
всі рішення органу, за винятком тих, що мають обмежений доступ;
проект бюджету, бюджет органу та звіт про виконання бюджету;
інформація щодо тендерів, конкурсів та інших закупівель товарів та послуг, зокрема: оголошення про дату; час та місце проведення; умови; результати тендерів, конкурсів та інших закупівель товарів та послуг, що відбулися; інформація про переможців: суми договорів, найменування та адреси постачальників товарів та послуг;
інформація щодо аукціонів, зокрема: оголошення про дату, час та місце проведення; умови; інформація про учасників; результати;
оголошення про конкурси на заміщення вакансій;
оголошення про проведення всіх відкритих для громадськості засідань чи інших заходів;
проекти актів, що виносяться на громадське обговорення, строки та форма внесення пропозицій та зауважень;

Члени Народної ради чекають, що депутати міської ради відповідно до чинного законодавства ближчим часом прозвітують за свою діяльність в другому півріччі 2013 року.
Наступне заняття для членів Народної ради відбудеться 13 березня об 11 годині.

Ганна Кіященко, голова Пф ССУ