Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Юрій Филенко – експерт проєкту «Моніторинг закупівель з відбудови та відновлення в громадах Полтавської області»

Продовжуємо знайомити вас з нашими експертами.

Юрій Филенко – магістр факультету нафти та газу Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, грант-менеджер в межах Ініціативи «DECIDE: Відбудова», засновник та Голова Громадської організації Інститут регіональних та молодіжних ініціатив, успішний підприємець, експерт з питань фінансового планування та звітності, тренер.

Незважаючи на свій молодий вік, має вже достатньо потужний перелік досягнень. І в професії, і в громадському секторі. А чому б і ні? Комунікабельний лідер, який вміє навколо себе згуртувати команду, відповідальний та готовий одночасно креативно вирішувати декілька питань, ґрунтовно аналізувати  та стратегічно  мислити.

Тож, не випадково, саме Филенку було доручено експертну діяльність в міжнародних проєктах «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи  впровадження» (в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні») та  «Розвиток мережі партнерських організацій з реалізації завдань Комунікаційної Стратегії ІПВГ 2015 р. у видобувних регіонах України». Юрій досліджував питання соціально-економічних переваг розробки нетрадиційних вуглеводнів на Харківщині, кращі практики для посилення прозорості в енергетиці, був співавтором плану комунікаційної стратегії для Полтавської області на 2017 рік та оновленої Комунікаційної Стратегії для EITI в Україні, учасником проекту ЄС «Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні».

 Своїм прикладом активної громадянської позиції надихає юних, наразі є ментором в інноваційній освітній програмі для молоді UPSHIFT, дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Звісно, і сам багато та постійно навчається. Пройшов навчання на фахових курсах за темами: залучення коштів для перемоги й відновлення України, сучасні технології публічного управління, використання на регіональному рівні даних порталу  ІПВГ,  кращі практики самоврядування та демократії участі, ефективна комунікація з владою тощо.

Участь у нашому проєкті для Юрія Филенка черговий поштовх для професійного зростання та крок до втілення однієї з мрій – розбудувати в нашій вільній країні  спроможні громади через посилення громадянського суспільства.


Цей матеріал підготовлено в рамках проєкту “Моніторинг закупівель з відбудови та відновлення в громадах Полтавської області”, що реалізується в межах субгрантингового компоненту проєкту “Контроль витрат на відновлення”, який реалізується за підтримки Європейського Союзу*. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГО Полтавська філія Суспільної служби України  і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу. Проєкт “Контроль витрат на відновлення” впроваджують Центр економічної стратегії, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій та ГО “Технології прогресу”