Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Практичний семінар «Створення Google карти Опішнянської громади»

В цьому році знову скористалися можливостями ініціативи Meet and Code, яка підтримує локальні організації громадянського суспільства, щоб забезпечити наступному поколінню молодих європейців доступ до програмування та новітніх технологій.

Ми провели семінар для молоді з невеликої громади Опішнянської ОТГ. Навчили старшокласників використовувати Google Maps для картування власної громади.

Спочатку в групах переписали всі Інституційні ресурси, які є в громаді: адміністративні та соціальні заклади, інфраструктурні об’єкти, школи, садочки, спортивні майданчики, гуртки, бібліотеки, музеї, парки, пам’ятники, парки, водойми, садиби, готелі. Не забули також про магазини, кафе, побутові заклади, відділення банків.

Потім з допомогою тренера Андрія Карпенка приступили до створення карти громади. Школярі навчилися створювати проект карти, працювати з шарами, засвоїли різні способи нанесення позначок, полігонів та ліній.

Також дізналися, як адмініструвати мапу, робити резервні копії даних.

За бажанням керівництва ОТГ, карту створену учнями, після доповнення та перевірки внесених даних, можна розмістити на офіційному сайті ОТГ, щоб можна було наглядно бачити інституційні ресурси, які є в громаді.



Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.
#meetandcode #codeEU #SAP4Good #ГУРТзаряджає #ПФССУ