Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Ось і завершилась програма ПОЛіС*Поліція і Спільнота в Полтаві

ПОЛіС*Поліція і Спільнота в Полтаві

Метою програми ПОЛіС є налагодження співпраці між громадою та поліцією заради безпеки та розвитку міст.

Програма ПОЛіС проводилась у 14 містах України – Бориспіль, Житомир, Запоріжжя, Кременчук, Кривий Ріг, Луцьк, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Хмельницький, Херсон, Черкаси, Чернівці. Проект виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в партнерстві  з  Міністерством Внутрішніх Справ України, Міжнародною організацією з розвитку права (IDLO) за фінансової підтримки  Відділу з правоохоронних питань (INL) Посольства США.

У Полтаві наша організація разом з партнерами  провела 27 заходів під час яких спільнота Полтави мала змогу особисто познайомитися з патрульними поліцейськими, поспілкуватися з ними, задати питання. Представники поліції разом з партнерами також проводили семінари для студентів та школярів  на актуальні теми:

«Попередження насилля в сімї», «Вивчаємо правила дрожнього руху граючись», «Булінг в школі».

ПОЛіС*Поліція і Спільнота в Полтаві

Відгуки учасників заходів:

«Почула багато цікавого та приголомшливого, особливо про сучасні технології шахрайства. Трохи шокована деякими історіями. Я тепер розумію, повноваження патрульної поліції та багато іншого”. – Марина Бабець, ВГО Генерація успішної дії, Полтавське відділення

Юлія К., студентка: “Тренінг був корисний і пізнавальний. Як майбутньому юристу, мені було цікаво дізнатись про природу і причини насилля в сім’ї та роль поліцейської служби в наданні допомоги потерпілим від насилля”.

Сергій С., учень:  “Мені сподобалось бути в ролі поліцейського і регулювати рух транспорту на дорозі. А ще я дізнався, що в пізній час на прогулянку треба одягати світловідбиваючі браслети. Я тепер про це і мамі розкажу”.

Учениця 9 класу «Дуже цікава виставка. В поліції працюють багато жінок. Я дізналася які саме якості потрібні, щоб працювати в поліції. Тепер думаю, можливо оберу цю професію. Адже охорона порядку дуже важлива для людей».

ПОЛіС*Поліція і Спільнота в Полтаві

Аліна Кондратенко – капрал патрульної поліції у Полтавської області,: «Я працюю у поліції із самого її заснування у нашому  місті. Як і всі молоді та амбітні, прагнула щось змінити у нашій країні. Я думаю, що нам це вдається, не все відразу, але ж вдається».

“Я із здивуванням дізналась про те, що деякі звичайні речі, які зазвичай дуже активно використовуються і викидаються на сміття, є дуже небезпечними. Наприклад, яка шкода від целофанових кульків. Тепер завжди буду звертати на це увагу і старатись сортувати сміття! А ще я була приємно вражена участю у заході патрульного поліцейського. Виявляється, патрульна поліція – це та служба, до якої можна звернутись з будь-якого питання, коли порушуються права людини, у т. ч. в екологічній сфері, Світлана Ч., домогосподарка”.

“Ми – екологічний клас, іншими словами. Ми збираємо батарейки, макулатуру, кришки і відправляємо їх на переробку. Сьогодні навчились робити такі красиві браслетики, пенали, листівочки з того, що ми зазвичай викидаємо на сміття! Дуже цікаво було робити браслети разом з поліцейським – Аліною”, Софія К., учениця 5 класу.

Ольга Медвінська. Депутат Шевченківської  районної ради «Хочеться відзначити дружню, неформальну атмосферу під час години спілкування з поліцейськими , на якій мені пощастило побувати. Бо правила дорожнього руху ми знаємо всі, а от чи дотримуємось їх? Це вже друге питання. Мене вразило те, наскільки вдало поліцейські у формі гри донесли дітям ті правила, які вони повинні знати при переході дороги.  Діти з таким інтересом приймали участь у цій грі, задавали багато запитань. Думаю, після такого спілкування вони вже точно не будуть порушувати правила дорожнього руху»

ПОЛіС*Поліція і Спільнота в Полтаві

Кукушкіна В.В. Вчитель ЗОШ № 19:

«Чудовий захід пройшов у центральній міській бібліотеці. Старшокласники просили надавати коментарі у поліцейських до конкретних ситуацій, в яких вони опинялися або були присутніми. Запитання були свідомі та пов’язані з реальними життєвими обставинами. Хотілося б відзначити дружню, теплу атмосферу під час заходу. Саме таке живе спілкування з поліцейськими видається найбільш ефективним. Дуже вдячна працівникам бібліотеки за таку повчальну роботу з молоддю.»

Наші партнери: Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського Центральна міська бібліотека м. Полтави Бібліотека-філія №9 Полтавської міської ЦБС” , Центр «Вікно в Америку» Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського, Ініціативна група “Полтава – Самодопомога”