Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Відео-посібник «Просто про регіональні стратегії розвитку»

В рамках проєкту «Стратегічний роз-ПИЛ» (або Громадський контроль за використанням  коштiв мiсцевих бюджетних програм та iх вiдповiдностi напрямам стратегiй розвитку регiонiв), який впроваджувала ГО «Народний захист», наша експертка  Наталія Заболотна стала ініціаторкою створення та авторкою відео-посібника «Просто про регіональні стратегії розвитку».

Цю, без перебільшення «унікальну азбуку відповідального українця», було розроблено задля того, щоб розповісти доступною мовою про надзвичайно важливі речі для кожного громадянина/громадянки; задля того щоб підняти рівень відкритості, прозорості та підзвітності органів влади під час впровадження заходів розвитку регіонів.

«Ми прагнемо розповісти вам, як регіональні стратегії розвитку  впливають безпосередньо на вас. Як саме ви можете прийняти участь у планувані майбутнього своєї родини. Як можете контролювати витрачання ваших податків. Яка ваша роль у процесі розвитку вашого регіону», – наголошує пані Наталія.

Опанував посібник ви дізнаєтеся, яким чином фінансуються заходи, направлені на розвиток ваших громад; яким чином можна прийняти участь у плануванні або відновленні своєї території; як дослідити чи рухається регіон у запланованому напрямку; хто, та на підставі чого?, його рухає; хто відповідає за витрачання коштів на цей рух та звідки беруться ці кошти; хто має контролювати ці процеси та чи можете ви до них долучатися. І чи не найголовніше сьогодні, як планується відновлення та відбудова знищеного рашистами…

Передивитися (або завантажити) відео-посібник «Просто про регіональні стратегії розвитку» можна за посиланням:

http://surl.li/pytzjj


Цей матеріал підготовлено в рамках проєкту “Моніторинг закупівель з відбудови та відновлення в громадах Полтавської області”, що реалізується в межах субгрантингового компоненту проєкту “Контроль витрат на відновлення”, який реалізується за підтримки Європейського Союзу*. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГО Полтавська філія Суспільної служби України  і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу. Проєкт “Контроль витрат на відновлення” впроваджують Центр економічної стратегії, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій та ГО “Технології прогресу”