Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Соціальне замовлення в Полтаві

Соціальне замовлення в Полтаві15 квітня 2010 року в приміщенні міського будинку культури Громадська колегія при полтавському міськвиконкомі провела громадське обговорення проекту «Положення про соціальне замовлення в м.Полтаві».

Цей документ розробила робоча група представників громадських організацій в рамках проекту «Посилення громадянського суспільства через кордони для розвитку демократії».

Соціальне замовлення – комплекс заходів організаційно-правового характеру, спрямованих на вирішення соціальних проблем у масштабах міста, які здійснюються недержавними організаціями за рахунок коштів бюджету та інших джерел на основі соціального контракту з органом місцевого самоврядування.
Головна мета соціального замовлення — ефективне вирішення соціальних проблем міської громади через залучення недержавних організацій.

Соціальне замовлення сприятиме :

  • Формуванню активної й адресної соціальної політики;
  • Створенню умов для розвитку інститутів громадянського суспільства;
  • Підвищенню ефективності витрат бюджетних коштів у соціальній сфері;
  • Формуванню конкурентного середовища в соціальній сфері;
  • Підвищенню довіри населення до влади.

Запровадження соціального замовлення в місті Полтава приведе до системних змін в роботі міської ради. Завдяки прозорому відкритому конкурсному відбору виконавців соціального замовлення будуть усунуті підстави для корупції у використанні коштів міської громади та збільшиться ефективність їх використання».
Після внесення поправок , які запропонували під час громадського обговорення представники громадських організацій це Положення буде презентоване міському голові, депутатам міської ради та виконкому для подальшого його обговорення в депутатських комісіях та прийнятті на сесії міської ради.

Активну участь в розробці проекту Положення взяли представники Полтавської філії Суспільної служби України, Благодійної асоціації “Світло надії”, Монтессорі Центру реабілітації дітей інвалідів “Соняшник”, Полтавського обласного осередку Ліги соціальних працівників.

Ганна Кіященко, координатор робочої групи з розробки Положення.

Соціальне замовлення в Полтаві

Соціальне замовлення в Полтаві

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *