Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Відбулися навчальні заходи для активістів проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом»

Відбулися навчальні заходи для активістів проекту Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом4-5 серпня на території туристичної бази “Сенегал” на Полтавщині працювали активісти проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом», який спрямований на надання матеріальної та психологічної допомоги жертвам нацистських переслідувань. Проект реалізовує Полтавська Філія Суспільної служби України за підтримки Міжнародної громадської організації «Міжнародний фонд. Взаєморозуміння і толерантність». Зокрема відбувся семінар для волонтерів: «Волонтерство – фактор соціалізації людей похилого віку», у якому взяли участь 20 волонтерів – представники сестринства імені Святої княгині Ольги, громадської організації «Ірина», студенти.
Керівник семінару Ганна Кіященко познайомила учасників з кращими практиками роботи з літніми людьми, з особливостями психологічної та соціальної підтримки колишніх остарбайтерів, наголосила на основних завданнях, які будуть виконуватися волонтерами в рамках проекту.
“На семінарі ми отримали важливу інформації, яка стосуються місії волонтера, його характеристик та організації роботи, спрямованої на допомогу людям похилого віку, які часто потребують уваги з боку суспільства. З іншого боку вони можуть бути активними членами громади, передавати свій життєвий досвід молодому поколінню”, –говорить голова сестринства Валентина Чирка.
Паралельно відбувся інший захід у рамках проекту – тренінг «Психологічні аспекти освіти дорослих» для викладачів університетів третього віку. У тренінгу взяли участь 13 осіб, які хочуть брати участь у проекті. Це соціальні працівники, викладачі, що працюють у територіальних центрах соціального обслуговування.
У рамках тренінгу визначалися умови ефективного навчання дорослих, з’ясовувалися цінності літніх людей та обговорювалася низка питань: піраміда навчання: практична спрямованість, обґрунтування сенсу; простір для самостійності; використання життєвого досвіду, особливості та методологія навчання літніх людей, стереотипи, пов’язані зі старінням. Тренер Олена Гаран ознайомила учасників з біографічним методом навчання як важливою передумовою для діалогу поколінь та розповіла про досвід Росії та Молдови у сфері навчання літніх.
Було обговорено проект програми для вищої народної школи, яка працюватиме у рамках проекту “Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом”. Учасники мали змогу познайомитися між собою, поділитися досвідом, побачити можливості для співпраці, більше дізнатися про роботу Міжнародної громадської організації «Міжнародний фонд “Взаєморозуміння і толерантність», Полтавської філії Суспільної служби України та завдання проекту.

Фото:

Відбулися навчальні заходи для активістів проекту Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом Відбулися навчальні заходи для активістів проекту Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом Відбулися навчальні заходи для активістів проекту Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом