Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Чому Україна впроваджує стандарт ІПВГ, для чого це місцевим громадам?

Чому Україна впроваджує стандарт ІПВГ, для чого це  місцевим громадамСьогодні однією з провідних тем в Україні  є шлях до енергонезалежності України  та ефективного використання природних ресурсів.  Все більше громадських організацій та активістів піднімають питання стану довкілля та його моніторингу. Кожен регіон України унікальний і має чималий набір природних переваг, однак Полтавщину за їх поєднанням можна вважати абсолютним лідером. Видобувна галузь Полтавщини тримається на трьох китах: газі, нафті й газовому конденсаті, а також залізній руді.  Чимало країн у світі нині впроваджує та підтримує Ініціативу прозорості видобувних галузей (ІПВГ). Це незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості стану видобутку корисних копалин. Метою впровадження ІПВГ в Україні є забезпечення прозорості в управлінні природними ресурсами країни і розкриття державних доходів від видобувного сектора, в першу чергу для компаній нафтогазового сектору, а також вугільного та залізорудного секторів.
Чому Україна впроваджує стандарт ІПВГ, для чого це  місцевим громадам? Яка політика використання платежів від видобування корисних копалин та  які є можливості ефективного партнерства видобувних компаній і  місцевих громад, розповідає голова Полтавської філії Суспільної Служби України Ганна Кіященко.

Спілкувалася Олександра Волакова

Слухати інтерв’ю


Полтавська Філія Суспільної Служби України реалізатор проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *