Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Проект “WOMEN WORK WELL” розпочато… Для успіху потрібна співпраця із місцевою владою

Проект “WOMEN WORK WELL” розпочато... Для успіху потрібна співпраця із місцевою владоюУ Полтаві розпочав роботу проект “WOMEN WORK WELL”. Це інноваційна програма захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених жінок на місцевих ринках праці, яка впроваджується ГО “Фонд прав людини” у співпраці з колегами з Естонського Жіночого Ресурсного Центру ENUT. Фінансується ініціатива Міністерством закордонних справ Естонії, а в Полтавській області реалізується Полтавською філією Суспільної служби України. Програма має надати ВПО нові унікальні можливості пройти бізнес навчання та започаткувати власну справу в місті свого проживання.

Головне завдання даного проекту – це інтеграція ВПО на місцевий ринок праці та залучення до цього процесу представників місцевої влади; розвиток малого бізнесу за ефективною менторською підтримкою успішних підприємців.

21 вересня в Депутатській кімнаті приміщення Полтавської міської ради відбувся Круглий стіл в якому брали участь: члени ініціативної групи Полтавської Філії Суспільної Служби України, яка реалізовує даний проект та координує його впровадження в Полтавській області; активісти організацій ВПО; успішні підприємці нашого міста, представники міської влади. Збиралися із метою привернути увагу до ініціатив проекту, об’єднати навколо ідеї розвитку жіночого підприємництва у Полтаві вимушених переселенок, які мають на меті започаткування власної справи, представників міської влади та, звичайно ж тих, хто має свій позитивний досвід з ведення бізнесу та готовий ним поділитися.

Проект “WOMEN WORK WELL” розпочато... Для успіху потрібна співпраця із місцевою владою«Сьогодні Україна, це без перебільшення кажучи, країна можливостей, – наголосила Ганна Киященко, Голова ПФ ССУ, керівник проекту в Полтавській області, – і якщо докласти певних зусиль, інтелектуальних, фізичних, економічних… започаткувати власний бізнес можливо. Проте потрібні особливі знання та сміливість, і це проект не лише для обізнаних, а і для сміливих жінок. А для успіху вони обов’язково потребують менторської підтримки». Таких сміливих та готових до підприємницької діяльності серед полтавських ВПО достатньо, а ось як відшукати менторів? Як організувати ефективний менторський процес та отримати 500 євро, що за умовами проекту будуть призначені для найрезультативніших менті (підопічних) на розвиток власного бізнесу? Про це і говорили під час Круглого столу, звертались до підприємців міста та депутатів надати підтримку проекту, допомогти знайти ефективних помічників для ВПО.

«Це дуже гарна ідея, її втілення в життя, впевнений, буде результативним, – відзначив депутат міської ради Анатолій Клименко, – особливо якщо долучити до вирішення завдання представників Ради підприємців міста, серед них чимало тих, хто буде готовий підтримати малий та середній бізнес, особливо, якщо він буде пов’язаний із виробництвом. Останнього майже не має в Полтаві, 90% належить сфері побутових послуг та торгівлі. Ось і відповідь на одне, з актуальних питань для майбутніх підприємців, які ніші має сенс заповнювати».

Проект “WOMEN WORK WELL” розпочато... Для успіху потрібна співпраця із місцевою владоюУ свою чергу Олександр Болванович, представник Управління адміністративних послуг Полтавської міської ради, запропонував учасникам проекту долучитися до Робочої групи із розробки місцевої Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва на майбутні чотири роки. Наразі саме така програма створюється у рамках проекту міжнародної технічної допомоги ПРОМІС «Партнерство для розвитку міст», який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансовою підтримки Уряду Канади. Тож шляхи співпраці та взаєморозуміння із місцевою владою окреслено, починаємо активно працювати та йти до успіху!

А поки ще триває реєстрація https://goo.gl/forms/w8YJeND4RjZhwVVJ2 на участь в інноваційній програмі захисту прав та інтересів внутрішньо переміщених жінок на місцевих ринках праці “WOMEN WORK WELL”. І ще є шанс стати учасниками програми.

Кого шукаємо:

– жінок, які започаткували власну справу або бажають це зробити — на участь у ролі Менті (підопічних);

– підприємців, які готові виступити у ролі Менторів (наставників) та мають бажання поділитися своїми знаннями та досвідом;

– лідерів громадських організацій та ініціативних груп, які працюють з ВПО.

Проект буде тривати до березня 2018 року. Серед 20 учасників програми (а це буде 10 пар – Ментор-Менті) починаючи з 1 березня буде проведено конкурс на кращі пари, які покажуть успішні результати своєї роботи. Три учасника – Менті з 10 отримають на розвиток своєї справи по 500 євро.

Перший тренінг в рамках проекту відбудеться вже через тиждень.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *