Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Зустріч партнерів dvv international в рамках тижня освіти дорослих 25 вересня

Зустріч партнерів dvv international в рамках тижня освіти дорослих 25 вересняВ зустрічі взяли участь партнери dvv, їх бенефіціарії , представники НДО та ЗМІ з Кременчука та Полтави. Партнери презентували результати виконання своїх проектів та плани на наступний рік. Розповіли про проблеми, з якими вони боролися під час виконання проектів та успіхи.

Андрій Карпенко коротко розповів про враження від навчання на Літній середньоазіатській академії та запросив всіх бажаючих на семінар, де він поділиться набутими знаннями.

Разом партнери мріяли про майбутнє, якою бачать освіту дорослих на Полтавщині через 5 років, намалювали ідеальний народний університет: приміщення, обладнання, курси будуть пропонуватися слухачам. Окреслили перспективи підтримки з боку влади, фінансування курсів з місцевого бюджету завдяки прийнятій обласній програмі. Також учасники описали риси, якими повинен володіти ідеальний викладач народного університету.

Щодо закону, який би регламентував освіту, то присутні не визначилися остаточно, але припустили, що в нашій країні прийняття спеціального Закону про освіту дорослих може не поліпшити ситуацію, а навпаки створити додаткові бар’єри.

Було зроблено SWOT аналіз сильних та слабких сторін партнерів та окреслені можливості й загрози, які несе навколишнє середовище. На основі цих документів буде підготовлений проект Стратегічного плану розвитку освіти дорослих на Полтавщині.

Всі погодилися, що для подальшого розвитку освіти дорослих та зміцнення організацій-провайдерів потрібно створення Асоціації, навіть подумали про розмір щорічних внесків для її членів. Всіх запросили на майбутню конференцію, на якій планується обговорити Статут асоціації та Стратегічний план розвитку освіти дорослих.


Фото:

Зустріч партнерів dvv international в рамках тижня освіти дорослих 25 вересня Зустріч партнерів dvv international в рамках тижня освіти дорослих 25 вересня

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *