Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Вища народна школа для літніх людей у дії

випускники комп'ютерних курсівУ рамках проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом», який реалізовує Полтавська філія Суспільної Служби України за підтримки Міжнародного фонду «Взаєморозуміння і толерантність» було започатковано Вищу народну школу для літніх людей, що стала майданчиком для обміну досвідом і зустрічей поколінь. Серед подій, які відбулися у вересні, особливо повчальними і зворушливими для молоді стали тренінг «Біографічний метод: історія пишеться людьми», в якому взяли участь колишні в’язні німецьких концтаборів – Стець Григорій Сидорович та Рибалка Сергій Іларіонович, а також святкування Дня іменинника, на якому привітали колишніх жертв нацистських переслідувань – Висоцьку Ганну Юхимівну та Рибалка Сергія Іларіоновича.

Ще одним напрямком навчання стали комп’ютерні курси. Досить часто представники старшого покоління стикаються з труднощами в оволодінні сучасними інформаційними технологіями.

Група початківців протягом місяця здобувала навички користування ПК. Головна мета – сприяти самореалізації літніх людей. Навчання – це можливість освоєння найбільш актуальних ділянок роботи на комп’ютері: набір тексту, пошук інформації в інтернеті, а в першу чергу – книг, які не кожен може дозволити собі придбати. Оволодіння комп’ютерною технікою дає також можливість спілкуватися у соціальних мережах, користуватися електронною поштою, скайпом.

Тренер Андрій Карпенко говорить: «Подібні вікові групи учасників належать до специфічних за сприйманням інформації. Але заняття проходили динамічно, із максимально доступною подачею матеріалу. Під час зустрічей увага акцентувалася на практичній частині, тобто застосуванні навичок у дії. Слухачі перевершили мої очікування і тому було подано навіть більше матеріалу, ніж планувалося. Вдалося попрацювати із новітніми приладами для друку, сканування та фотофіксації».

Подібні курси – це спілкування в колективі, соціальна активність і можливість ще раз усвідомити – навчатися ніколи не пізно.

Народна школа оголошує набір чергової групи літніх людей, що прагнуть опанувати комп’ютер.


Фото:

Біографічний метод: історія пишеться людьми - Тренер Олена Гаран, Рибалка Сергій Іларионович, Стець Григорій Сидорович Учасники тренінгу

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *