Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

У Полтавській філії Суспільної Служби України святкували День іменинника

Голова сестринства Святої Княгині Ольги Чирка В.В. вітає  Сергія Іларіоновича Рибалка та Ганну Юхимівну ВисоцькуВідтепер у Полтавській філії Суспільної Служби України святкування Дня іменинника для колишніх в’язнів концтаборів та осіб, що були вивезені на примусові роботи до Німеччини стане традицією. В рамках проекту «Батьки і діти. Взаємна підтримка та обмін досвідом» за підтримки міжнародного фонду «Взаєморозуміння і толерантність» передбачено створення комунікативних майданчиків для діалогу поколінь та обміну досвідом. Мета зустрічі, яка відбулася 27 вересня була – адресувати вітання та поспілкуватися з іменинниками.

Сергій Іларіонович Рибалка та Ганна Юхимівна Висоцька стали першими, для кого було організовано святкування. Винуватців свята привітали квітами, поетичними присвятами і щирими побажаннями, які лунали від студентів Полтавського аграрно – економічного коледжу, членів сестринства «Святої Княгині Ольги» та волонтерів ПФ ССУ.

Окрім вітань, колишнім в’язням концтаборів було задано чимало запитань. Їхні розповіді про перебування на примусових роботах та факти із життя не лише емоційно вразили присутніх, а й стимулювали молодь долучитися до волонтерства в рамках проекту.

У знак вдячності самі іменинники презентували подарунок – книгу «Мерс под знаком свастики», яка містить спогади колишніх остарбайтерів України (в тому числі Полтавців) про тяжке життя та примусову працю в Німеччині в період Другої Світової війни 1941-1945 років.


Фото:

На фото Сергій Іларіонови Рибалка у формі в'язня концтабору святкування Дня іменинника Сергій Іларіонови Рибалка розповідає студентам про перебування у концтаборі

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *