Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Майстер-клас з адвокасі діяльності та мережування

28-29 травня 2010 року. м.Київ, санаторій «Пролісок»

Дванадцять представників організацій громадянського суспільства (ОГС) з Полтавської області мали змогу підвищити свій професійний рівень завдяки участі в майстер-класі «Адвокасі діяльність та мережування: європейський досвід для українських ОГС.». Майстер-клас був проведений в рамках проекту «Посилення громадянського суспільства через кордони для розвитку демократії» Ресурсним центром «ГУРТ» та Творчим центром ТЦК. Свій досвід мережування та адвокасі представили українцям досвідчені та успішні представники Голландії та Німеччини Ганс Волтерс та Йоганн Шотте. Представники Полтавської, Луганської, Херсонської та Сумської областей також мали змогу розповісти про свій досвід та виконувані проекти.

Представники робочої групи в рамках проекту «Посилення громадянського суспільства через кордони для розвитку демократії» розповіли про «Положення про соціальне замовлення», яке було розроблене декількома громадськими організаціями Полтави та схвалене на спільному круглому столі з представниками виконавчого комітету та депутатами Полтавської міської ради. Є всі підстави сподіватись, що незабаром це Положення буде винесене на розгляд депутатських комісій Полтавської міської Ради.

Ганна Кіященко, регіональний представник програми «Бібліоміст» презентувала представникам ОГС головні завдання та перші досягнення програми «Бібіломіст». « Я вважаю, надзвичайно важливим, що Програма «Бібліоміст» сприяє формуванню у суспільстві розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримувати. Адже бібліотеки вимагають не так вже й багато ресурсів, які можна знайти навіть на рівні сільської громади. Але інвестиції в бібліотеки дуже скоро приносять дивіденди місцевим громадам, допомагають їм розвиватися. На жаль, навіть активні громадські діячі дивляться дуже вузько на технічну допомогу міжнародних фондів. Вони рахують лише матеріальний внесок і не розуміють чи не враховують впливу подібних програм на зміну пріоритетів в українському суспільстві. Представники влади починають розуміти важливість бібліотек, особливо для маленьких громад, які мають не так багато ресурсів. Але інформаційний ресурс для них дуже вважливий і саме бібліотеки можуть надати необхідну інформацію.»

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *