Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Зустріч із молоддю лохвицького району

Літня школа молодого лідера «Я відроджую своє село».

17 липня 2017 року Полтавська філя Суспільної служби України провела зустріч із молоддю лохвицького району.

На околиці села Сенча, у мальовничому місці, розбився наметовий табір, в якому зібрались представники лохвиччини в рамках проекту Літня школа молодого лідера «Я відроджую своє село», який реалізовує громадською організацією «Студена» спільно з ГО «Let’s do it, Ukraine». Близько сорока молодих та активних учасників протягом п’яти днів вчаться писати проекти, комунікувати з владою та знаходити фінансування для своїх ідей.

Ганна Кіященко, голова Полтавської філії Суспільної служби України, та Юрій Филенко, експерт з Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ), розповіли як отримувати організаційну та ресурсну підтримку від органів місцевого самоврядування. Дуже цікаво учасникам було почути про досвід нашої громадської організації у реалізації проектів та способи залучення влади для реалізації наших ідей. Не оминули ми і видобувну галузь, адже в Лохвицькому районі розташовано близько 240 діючих нафтогазових свердловин. Наведений приклад про екологічні проблеми, які виникли саме в Сенчі від видобування газу, спонукав молодих людей вкотре замислитися про активність місцевих громад та їх роль у вирішенні майбутнього їхніх сіл. Але видобувна галузь може приносити не тільки проблеми. Так, з 2018 року 5% рентних платежів будуть повертатись на місця і стануть додатковим надходженням у місцеві бюджети .

З інтересом та великою кількістю питань пройшло обговорення. Учасники запитували які методи можна використати на практиці для залучення влади у свої проекти, чому ми реалізуємо проект, який стосується саме видобувної галузі та як правильно оформлювати свої ідеї. Загалом, зустріч пройшла у дуже дружній і цікавій атмосфері. Приємно, що молодь нашої області проявляє активність та велике бажання вносити позитивні зміни у розвиток регіону.

Літня школа молодого лідера «Я відроджую своє село». Літня школа молодого лідера «Я відроджую своє село».


Матеріал підготовлено в рамках проекту» Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Зміст продукту є відповідальністю Полтавської філії Суспільної служби України і не обов’язково збігається з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку (USAІD), уряду США та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД).

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *