Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

“Молодь йде на вибори!”

Проект виконується Полтавською Філією Суспільної Служби України за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.
15 вересня 2009 р.– 15 січня 2010 р.
Чи є нинішня українська молодь політично активною? Чи усвідомлюють сьогоднішні студенти, – завтрашні педагоги, юристи, медики, економісти, значення процесів, що відбуваються в нашій країні? Ким хочуть бути: спостерігачами, від яких, на їх власну думку, нічого не залежить, чи громадянами правової держави?
Знайти відповіді на ці питання і закликати полтавську молодь до усвідомленої участі у громадських процесах допоміг проект “Молодь йде на вибори”.
У рамках проекту було проведено низку заходів. Зокрема чотири флешмоби в різних районах міста, де найчастіше збирається молодь. Під час проведення цих цікавих акцій поширювалась друкована продукція про вибори: листівки проекту та бюлетень «Вибір Є?!»
Відбувся семінар для студентів-волонтерів з восьми вищих навчальних закладів Полтави.
Проведено 12 дискусій, вікторин для студентів навчальних закладів: Інституту економіки і права, Полтавського Національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка, Полтавського Національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, Полтавського університету споживчої кооперації України, Інституту менеджменту та економіки «Світоч», Полтавської державної аграрної академії, Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, Української медичної стоматологічної академії.
На обговорення були винесені наступні теми:
Чому потрібно йти на вибори?
Права та обов’язки громадян України.
Які повноваження має Президент України?
Як можна контролювати виконавчу владу?
Які вимоги мають висувати громадяни до політиків?
Чи має голос виборця вагу?
Як себе вести на виборчих дільницях під час голосування?
У додатку до бюлетеню “Твої права” “Вибір Є?!” розповідалося про роль та обов’язки президента в Україні, права та обов’язки громадян, шляхи запобігання порушень під час виборів, механізми зворотного зв’язку між виборцями та обраною владою, про перебіг виборчої кампанії, здійснювався аналіз програм кандидатів у Президенти. Студентам полтавських ВНЗ було запропоновано написати твір на тему: “Якби я був президентом, то що б змінив, у галузі, специфіку якої зараз вивчаю у ВНЗ?” Кращі твори 12 студентів надруковані на сторінках бюлетеню “Вибір Є?!”

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *