Суспільна Служба України

ПОЛТАВСЬКА ФІЛІЯ

Щоб допомагати переселенцям, потрібно знати їх реальні потреби!

23 квітня у Комунікативному центрі Уряду відбулася експертна зустріч з питань соціального захисту, працевлаштування та реінтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Участь у заході взяли представники громадських об’єднань, засобів масової інформації, науковці, експерти з Києва та через відеозв’язок з Дніпропетровська, Львову, Одеси, Полтави, Харкова і Чернігова. Під час зустрічі обговорили  проект Комплексної державної програми інтеграції, соціальної адаптації та захисту і реінтеграції внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки.

Експерти з Громадської ради при Полтавській ОДА, зокрема Ганна Кіященко, запропонували  визначити відповідальних в Уряді за координацію дій різних міністерств та відомств по допомозі ВПО, регулярно збирати та оновлювати інформацію про потреби переселенців, створити єдину бази даних про потреби, на підставі якої планувати проекти та програми, передбачити соціальне замовлення для ГО з надання освітніх послуг,  психологічної, соціальної допомоги ВПО. Також спростити реєстрацію переселенців і подумати, яким чином забезпечити участь більше мільйона осіб в місцевих виборах, адже ми говоримо про інтеграцію ВПО до місцевих громад.

На сьогодні управліннями соціального захисту населення взято на облік 1 млн. 240 тис. внутрішніх переселенців., або 920 тис. сімей. Серед переміщених осіб – 286 тис. працездатних, 157 тис дітей, 52 тис. інвалідів, 746 тис. пенсіонерів.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *